Skip to main content

Αποκαλύφθηκαν οι παλιές ράγες του τραμ στα έργα της Αγ. Μηνά (φωτο)

Οι γραμμές αποκαλύφθηκαν μαζί με το παλιό πλακόστρωτο από κυβόλιθους που υφίσταται στο ιστορικό κέντρο της πόλης κάτω από την άσφαλτο

Μια όμορφη αποκάλυψη που θύμισε την παλιά Θεσσαλονίκη προέκυψε κατά τη διάρκεια των έργων ανάπλασης της οδού Αγίου Μηνά στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Εκτός από το παλιό πλακόστρωτο με κυβόλιθους που υφίσταται στους περισσότερους δρόμους του ιστορικού κέντρου της πόλης κάτω από τη σημερινή άσφαλτο που το καλύπτει, τα συνεργεία προχθές αποκάλυψαν και τις παλιές ράγες του τραμ.

Το συγκεκριμένο σημείο ήταν ένα από τα πολλά από όπου πραγματοποιούσε διέλευση το τραμ της Θεσσαλονίκης, το οποίο διέκοψε τη λειτουργία του το 1957, όταν και τις αστικές συγκοινωνίες ανέλαβε μονοπωλιακά ο ΟΑΣΘ.

«Η αποκάλυψη των γραμμών του τραμ έγινε προχθές κατά τη διάρκεια των εργασιών», αναφέρει στη Voria.gr ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Θανάσης Παππάς. Προς το παρόν δεν έχει αποφασιστεί εάν θα ξηλωθούν ή όχι για τις ανάγκες της ανάπλασης οι συγκεκριμένες γραμμές, οι οποίες είναι σκουριασμένες και κατά τον κ. Παππά «απλά θυμίζουν ότι κάποτε από εκεί περνούσε το τραμ».

Δείτε φωτογραφίες: