Skip to main content

Στο φως τα στοιχεία προστατευόμενης μάρτυρα για την υπόθεση Novartis

Η γραμματέας του Κωνσταντίνου Φρουζή είναι η μάρτυρας που αποκάλυψε πρώτα τα στοιχεία για τον χρηματισμό και τις πρακτικές των στελεχών της Novartis.

Στο φως της δημοσιότητας ήρθαν σήμερα τα στοιχεία της προστατευόμενης μάρτυρα για την υπόθεση Novartis που, σύμφωνα με δημοσιεύματα, ήταν η γραμματέας του Κωνσταντίνου Φρουζή.

Μολονότι η ίδια βρίσκεται υπό καθεστώς προστατευόμενου μάρτυρα, τα προσωπικά της στοιχεία βρίσκονται στα έγγραφα που απέστειλε το FBI και τα οποία μεταφράστηκαν από τη νομική υπηρεσία της Αμερικανικής πρεσβείας.

Η μάρτυς διετέλεσε γραμματέας του κ. Φρουζή από την περίδο που αυτός εργάστηκε στον ΟΤΕ ενώ ήταν υπεύθυνη για την αποστολή ηλεκτρονικών μηνυμάτων για λογαριασμό του κρατώντας, παράλληλα, όλες τις σημειώσεις του.

Τα προβλήματα στην επαγγελματική τους σχέση ξεκίνησαν μετά την ξαφνική παραίτηση του κ. Φρουζή για λόγους υγείας, από τη Novartis. Πάντως ο ίδιος διατήρησε εξαιρετικές σχέσεις με την εταιρεία, ενώ του επετράπη να χρησιμοποιεί το εταιρικό αυτοκίνητο για αρκετούς μήνες.

Μάλιστα, όταν ο κ. Φρουζής επέστρεψε μετά από καιρό στο γραφείο του προκειμένου να παραλάβει τα προσωπικά του αντικείμενα, διαπίστωσε ότι είχαν εξαφανιστεί.

Τότε, προχώρησε σε μήνυση σε βάρος της γραμματέως του, όχι μόνο για κατακράτηση των ηλεκτρονικών του αρχείων, αλλά και για υπεξαίρεση ενός σημαντικού ποσού από τον λογαριασμό του.