Skip to main content

Αποκαλυπτική συνέντευξη Ρουίζ!

Επί παντός επιστητού μίλησε ο Κάρλος Ρουίζ σε συνέντευξη που έδωσε στα «Αθλητικά Νέα».

Για τους λόγους που αποχώρησε από τον Άρη, το ταξίδι του στην Γουατεμάλα, τις σχέσεις με τους Κούπερ και Μιχαλήτσο αλλά και για πολλά ακόμα θέματα μίλησε ο Κάρλος Ρουίζ σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα «Αθλητικά Νέα», λίγες μέρες μετά την λύση συνεργασίας του με τους «κιτρινόμαυρους».

Αναλυτικά η συνέντευξη που παραχώρησε στα «Αθλητικά Νέα»:

- Ήθελες να αποχωρήσεις από τον Άρη;

«Εγώ ήθελα να μείνω στον Άρη. Όταν ήρθα στην Ελλάδα, υπέγραψα συμβόλαιο για δύο χρόνια και είχα σκοπό να το ολοκληρώσω, αλλά προέκυψαν καταστάσεις, οι οποίες δεν είχαν προβλεφθεί και οδήγησαν τελικά σ’ αυτή την εξέλιξη».

- Σε τι είδους καταστάσεις αναφέρεσαι;

«Νέος προπονητής, νέος τρόπος σκέψης, ένας προπονητής που έπαιζε με έναν επιθετικό και μαζευτήκαμε πέντε επιθετικοί για μία θέση (σ.σ. μετά την έλευση των Καστίγιο, Σακάτα και Μπομπαντίγια). Δεν είχα συμμετοχή με την ομάδα, έμεινα εκτός από τους αγώνες με τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ και εξαιρέθηκα και από τη λίστα για το Γιουρόπα Λιγκ. Όλα αυτά έφεραν... τη φυγή μου».

- Πώς ένιωσες όταν σου είπαν ότι είσαι εκτός από τη λίστα της ΟΥΕΦΑ;

«Το περίεργο είναι ότι κανείς δε μου είπε τίποτα. Κανείς και ποτέ...».

- Τότε, πώς το έμαθες; Από ποιον;

«Ήμασταν στο γυμναστήριο με τον Ντάνιελ Τσέζαρεκ και μου λέει: ξέρεις ότι δε σε έχουν συμπεριλάβει στη λίστα της ΟΥΕΦΑ; Του είπα, όχι, δεν ξέρω τίποτα. Μου απαντάει: ναι, είναι αλήθεια. Αλλά κανείς από τη διοίκηση, ούτε ο προπονητής, με ενημέρωσαν γι΄αυτό».

- Πιστεύεις ότι η εξαίρεσή σου ήταν μια απόφαση της διοίκησης ή του προπονητή;

«Όταν μίλησα με τη διοίκηση, μου είπαν ότι είναι έκπληκτοι με την απόφαση αυτή του προπονητή. Ποτέ δε ρώτησα πότε θα παίξω, ούτε πότε δε θα παίξω. Ποτέ δεν πήγα στη διοίκηση για να ρωτήσω γιατί δεν είμαι στη λίστα της ΟΥΕΦΑ. Μου είπαν ότι “εμείς θέλαμε να είσαι στη λίστα της ΟΥΕΦΑ”».

- Με τα λεφτά υπήρξε κάποιο πρόβλημα ανάμεσα σε σένα και στη διοίκηση του Άρη; Καθώς ακουγόταν ότι ήσουν από τους παίκτες που... γκρίνιαζαν κατά τη διάρκεια της σεζόν

«Είχα χθες μία συνάντηση με τη διοίκηση του Άρη και μου εξόφλησαν τα δεδουλευμένα που με χρωστούσαν. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τον Άρη σ’ αυτό το θέμα. Όλα πήγαν καλά. Τους είπα: “Εγώ φεύγω. Το μόνο που θέλω είναι να πληρωθώ αυτά που δούλεψα”».

Ο «Πεσκάδο» δε δίστασε παράλληλα να αναφερθεί και στα θέλγητρα που χρησιμοποίησαν οι άνθρωποι του Άρη, προκειμένου να τον πείσουν να μετακομίσει στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Τα χαρακτηριστικά λόγια του:

«Πιστεύω ότι όταν φέρνεις ποδοσφαιριστές στον Άρη, πρέπει να τους πεις δύο πράγματα. Πρώτον, ότι τα οικονομικά είναι καλά και δεύτερον, ότι θα παίζουν στο ΟΥΕΦΑ. Αν δε δώσεις αυτές τις δύο υποσχέσεις, τότε ο ποδοσφαιριστής δεν πρόκειται να έρθει. Έχεις υποσχέσεις ότι θα παίζεις στο ΟΥΕΦΑ και για να γίνει αυτό, πρέπει να είσαι στη λίστα. Οπότε κάποιοι θα μείνουν έξω. Όταν με προσέγγισαν για να έρθω στον Άρη, μου ξεκαθάρισαν: δεν υπάρχει οικονομικό πρόβλημα και θα παίζεις στο ΟΥΕΦΑ. Το ίδιο λένε σε όλους τους ποδοσφαιριστές. Αυτό είπαν στον Μπομπαντίγια, στον Σακάτα και στον Καστίγιο. Αυτοί ήθελαν να παίζουν στο ΟΥΕΦΑ και έπρεπε κάποιοι να μείνουν έξω. Και άφησαν εμένα...».

- Ποια είναι τα συναισθήματά σου για ολόκληρη την οικογένεια του Άρη, αυτή τη στιγμή που μιλάμε;

«Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους οπαδούς, γιατί μου άνοιξαν τις πόρτες για να... μπω σε μια μεγάλη ποδοσφαιρική ομάδα. Είμαι ο πρώτος από τη χώρα μου που κατάφερε να αγωνιστεί σε ένα θεσμό, όπως το Γιουρόπα Λιγκ και δε θα ξεχάσω ποτέ την αγάπη που εισέπραξα από τον κόσμο. Μακάρι να μπορούσα να παραμείνω στην ομάδα. Το μόνο, όμως, που μένει πλέον να πω είναι ένα μεγάλο ευχαριστώ για όσα μου έδωσαν».

Και πρόσθεσε, με δική του πρωτοβουλία: «Θέλω να γράψεις ότι επιθυμώ να ευχαριστήσω όλους τους συμπαίκτες μου, για τις στιγμές που περάσαμε μαζί και τους εύχομαι πραγματικά κάθε επιτυχία με τη φανέλα του Άρη».

- Ο Κάρλος Ρουίζ φεύγει σαν φίλος από τον Άρη;

«Ο Κάρλος Ρουίζ φεύγει ευχαριστημένος, από την ευκαιρία που του έδωσε ο Άρης. Πολλά ευχαριστώ και όλη την αγάπη μου».

- Ένα μήνυμα στον κόσμο του Άρη; Μπόρεσες να μάθεις κάποια από τα συνθήματά τους;

«Όχι, ήταν πολύ δύσκολο, απλά τα άκουγα. Ξέρω, όμως, ότι τραγουδούσαν συνθήματα της Μπόκα Τζούνιορς, κάτι που με τρέλαινε. Ο κόσμος του Άρη είναι απλά... εκπληκτικός».

- Ξεκίνησες την παρουσία σου στον Άρη με πολύ σημαντικά ευρωπαϊκά γκολ, κόντρα στην Αούστρια Βιέννης και τη Ρόζενμποργκ. Τι συνέβη και δεν είχες ανάλογη επιτυχία και στο ελληνικό πρωτάθλημα;

«Με τον τρόπο με τον οποίο παίζαμε, ήταν δύσκολο να κάνεις ευκαιρίες για γκολ. Κοιτούσαμε πρώτα την άμυνα και, αν το επέτρεπε η περίσταση να σκοράρουμε, σκοράραμε. Έχω πετύχει τέσσερα γκολ με τη φανέλα του Άρη. Πείτε μου ποιος παίκτης έχει περισσότερα... Νομίζω ότι ο Λαζαρίδης έχει τέσσερα, ο Κόκε έχει δύο, ο Νέτο έχει τρία, ο Τσέζαρεκ τέσσερα. Οπότε φεύγω από την ομάδα, μπορώντας να υποστηρίξω ότι κανείς δεν είχε παραπάνω γκολ από μένα, μέχρι αυτή τη στιγμή».

- Αυτό σημαίνει ότι είσαι ικανοποιημένος μ’ αυτή την παραγωγικότητα;

«Δεν είμαι ικανοποιημένος, αλλά αν κάποιος πει ότι... ο Κάρλος Ρουίζ έφυγε, επειδή έβαζε λίγα γκολ, θα του ανταπαντούσα: “Πες μου ποιος έβαλε περισσότερα...”».

- Όταν ήρθες στη Θεσσαλονίκη για να παίξεις στον Άρη, ποια ήταν τα σχέδια σου; Τι όνειρα έκανες;

«Καταρχάς είχα ακούσει πολλά για τους οπαδούς. Η διοίκηση ήθελε να κατακτήσουμε το Κύπελλο, γιατί το πρωτάθλημα ήταν μια πιο μακριά διοργάνωση, ενώ στο Κύπελλο απαιτούνταν τέσσερα-πέντε παιχνίδια. Παράλληλα, είχε θέσει ως στόχο τη είσοδο στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και την πρόκριση στην επόμενη φάση των ομίλων. Δυστυχώς, αποκλειστήκαμε στο πρώτο παιχνίδι Κυπέλλου, ωστόσο κάναμε μια εκπληκτική πορεία στο Γιουρόπα Λιγκ. Και ξέρετε τι είναι για μια ελληνική ομάδα να έχει μια τέτοια ευρωπαϊκή επιτυχία. Παράλληλα, τώρα υπάρχουν τα παιχνίδια με την Μάντσεστερ Σίτι».

- Υπάρχουν κάποιοι που λένε ότι, αν ήθελε ο Άρης, μπορούσε να ζητήσει από την ομοσπονδία της Γουατεμάλας να μην ταξιδέψεις. Η ερώτηση είναι: υπήρξε κάποιος από τον Άρη που σου ζήτησε να μην πας; Εσύ ήθελες να ταξιδέψεις; Που βρίσκεται η αλήθεια στο όλο ζήτημα;

«Ρώτησα τον Έκτορ Κούπερ αν μπορώ να πάω. Γιατί ήξερα ότι δεν είναι επίσημα παιχνίδια της ΦΙΦΑ και, ως συμπέρασμα, είχα τη δυνατότητα να απέχω. Μετά, μίλησα με τον Πρόεδρο του Άρη και μου είπε ότι ο προπονητής ήταν διατεθειμένος να με αφήσει, αλλά η τελική απόφαση ήταν στα χέρια μου. Στη συνέχεια, ο προπονητής (σ.σ. Κούπερ) μου ξεκαθάρισε ότι θα μου απαντήσει οριστικά μετά το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Χάσαμε το παιχνίδι και στη συνέχεια τον ρώτησα: “Μπορώ να ενισχύσω τελικά την εθνική μου ομάδα”. Και μου απάντησε: “Ναι, μπορείς. Πότε θα επιστρέψεις”. Του αποκρίθηκα “σε δύο βδομάδες”. Όταν επέστρεψα, υπήρχε άλλος προπονητής. Μέσα σε δύο βδομάδες όλα είχαν αλλάξει».

- Το ότι ο Κούπερ σου έδωσε την άδεια δε σημαίνει ότι δε σε υπολόγιζε...

«Όχι, καθώς μέχρι τότε έπαιζα κανονικά. Είχα ένα διάστημα χωρίς να παίξω και επιστρέφω στο παιχνίδι με την Καβάλα, στο οποίο και σκόραρα. Όλα πήγαιναν καλά. Αλλά η απόφαση του Κούπερ να φύγει και η απόφαση για την απόκτηση τριών επιθετικών οδήγησε στο να χάσω τη... δύναμη της θέσης μου στην ομάδα».

- Αλήθεια, τι συνέβη μετά την επιστροφή σου από τη Γουατεμάλα;

«Μίλησα κατευθείαν με το νέο προπονητή και του είπα ότι είμαι στη διάθεσή του. Δεν είχα κάποιο πρόβλημα φυσικής κατάστασης, καθώς προερχόμουν από συνεχόμενα ενενηντάλεπτα με την Εθνική. Εκείνος μου είπε να μπω στις προπονήσεις. Προπονήθηκα τρεις φορές και ξαφνικά μένω εκτός αποστολής με τον ΠΑΟΚ, αλλά και με την ΑΕΚ. Ποτέ δεν το περίμενα. Δεν είχα καταλάβει πραγματικά τίποτα. Θεωρούσα ότι ο προπονητής μου δε μου μιλάει τόσο, επειδή δεν ήξερε αγγλικά και ισπανικά».

- Νομίζω ότι σε αυτό το σημείο πρέπει να σε ρωτήσω το εξής: ποια ήταν η σχέση σου με τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ;

«Ήταν απόλυτα επαγγελματική. Ήταν μία σχέση που είχε να κάνει αποκλειστικά με το ποδόσφαιρο. Υπήρχε αμοιβαία εκτίμηση μεταξύ των δυο μας».