Skip to main content

Αποκατάσταση των «Βατοπεδιανών» ζητούν βουλευτές της ΝΔ

Το δρόμο επιστροφής στη ΝΔ σε όσους βουλευτές διεγράφησαν εξαιτίας της εμπλοκής τους στην υπόθεση του Βατοπεδίου φαίνεται να άνοιξε η χθεσινή επιστολή του Κ. Καραμανλή.
Το δρόμο επιστροφής στη ΝΔ σε όσους βουλευτές διεγράφησαν εξαιτίας της εμπλοκής τους στην υπόθεση του Βατοπεδίου φαίνεται να άνοιξε η χθεσινή επιστολή του Κ. Καραμανλή στην προανακριτική επιτροπή που διερευνά την υπόθεση.

Συγκεκριμένα, ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Αττικής, Γ. Μανώλης, υπογράμμισε πως εάν η υπόθεση του Βατοπεδίου αποδειχθεί πως δεν είναι σκάνδαλο (όπως ανέφερε και στην επιστολή του ο πρώην πρωθυπουργός), τότε «θα πρέπει να επιστρέψουν όσοι κατηγορήθηκαν γι΄ αυτό, αλλά όχι και όσοι έχουν προκαλέσει με τη συμπεριφορά τους».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο βουλευτής της παράταξης, Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο οποίος χαρακτήρισε την υπόθεση «στημένη σκευωρία», που χρησιμοποιείται από την κυβέρνηση, στο πλαίσιο στης επικοινωνιακής προπαγάνδας εναντίον της ΝΔ, ενώ επεσήμανε πως αδίκως έχουν κατηγορηθεί όσοι βουλευτές απομακρύνθηκαν από το κόμμα.

Ο Γραμματέας της ΝΔ Ανδρέας Λυκουρέντζος μιλώντας στο ραδιοσταθμό Real κράτησε ουσιαστικά αποστάσεις δηλώνοντας: «Δεν σχολιάζω τις θέσεις συναδέλφων μου και είναι πάρα πολύ δύσκολο σε εμένα να καταλογίσω σε ορισμένους ευθύνες και άλλους να απαλλάξω. Αυτά είναι θέματα τα οποία συζητούνται στα κομματικά όργανα και καλό είναι να μη σπεύδουμε να κάνουμε δηλώσεις ιδιαίτερα όταν αφορούν συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα και συναδέλφους».

Σε ό,τι αφορά την υπόθεση του Βατοπεδίου ο Ανδρέας Λυκουρέντζος υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει έως τώρα έκθεση για ζημία του Δημοσίου, αφήνοντας υπαινιγμούς για προσπάθεια να εμφανιστεί τέτοιο πόρισμα, ενώ σημείωσε ότι δεν έχει προκύψει διακίνηση μαύρου χρήματος σε πολιτικά πρόσωπα και πως δεν υπάρχει βλάβη του Δημοσίου από υπουργό της ΝΔ.