Πέμπτη 13 Αυγούστου 2020
x

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΛΑΒΩΝ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ Ν. ΠΛΑΓΙΩΝ ΜΕ 110.000 ΕΥΡΩ

Στόχος είναι να αποκατασταθεί η συνολική στατική επάρκεια του κτίσματος σύμφωνα με τις απαιτήσεις των σύγχρονων κανονιστικών διατάξεων.

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται η υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο εργολάβο -αφού του έγινε η σχετική πρόσκληση από τον δήμο- για την αποκατάσταση των βλαβών στο Νηπιαγωγείο Ν. Πλαγίων, γνωστοποιεί με σημερινή ανακοίνωσή του ο δήμος Νέας Προποντίδας. Το έργο είναι προϋπολογισμού 111.100 ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ και ιδίους πόρους.

Προβλέπεται να ενισχυθεί ο Φέρων Οργανισμός του κτηρίου με χρήση μεταλλικών συστημάτων ακαμψίας για ανάληψη των σεισμικών δυνάμεων, να γίνει η αποκατάσταση των διατομών κατακόρυφων στοιχείων που παρουσιάζουν φαινόμενα οξείδωσης - διόγκωσης οπλισμού με χρήση επισκευαστικών υλικών-κονιαμάτων, η περιμετρική ενίσχυση της θεμελίωσης με αύξηση της ακαμψίας αυτής, η αποκατάσταση του δαπέδου με χρήση τσιμεντενέσεων και η επισκευή των τοιχοποιιών πλήρωσης. Στόχος είναι να αποκατασταθεί η συνολική στατική επάρκεια του κτίσματος σύμφωνα με τις απαιτήσεις των σύγχρονων κανονιστικών διατάξεων.

“Το κτήριο θα αποκατασταθεί σύμφωνα με τις αυστηρές προδιαγραφές που προβλέπει ο νόμος κι έτσι θα είμαστε σίγουροι για την ασφάλεια των παιδιών που για εμάς αποτελεί το κύριο ζητούμενο” δήλωσε αναφερόμενος στο θέμα ο Δήμαρχος Μ. Καρράς.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ