Skip to main content

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων - Αθηνών

Λίγο πριν τις 11 το βράδυ αποκαταστάθηκε εν μέρει η συγκοινωνία στον εθνικό δρόμο Ιωαννίνων - Αθηνών, που είχε διακοπεί από τις 7 το απόγευμα λόγω κατολισθήσεων που προκλήθηκαν λόγω των συνεχών και έν
Λίγο πριν τις 11 το βράδυ, αποκαταστάθηκε εν μέρει η συγκοινωνία στον εθνικό δρόμο Ιωαννίνων - Αθηνών που είχε διακοπεί από τις 7 το απόγευμα, από κατολισθήσεις που προκλήθηκαν λόγω των συνεχών και έντονων βροχοπτώσεων. Οι κατολισθήσεις σημειώθηκαν στις περιοχές Τερόβου, Αγίου Γεωργίου, Παναγιάς και κοντά στην Φιλιππιάδα.

Μηχανήματα απομάκρυναν τους όγκους των χωμάτων και βράχια, δίνοντας μια λωρίδα του δρόμου στην κυκλοφορία, προκειμένου να φθάσουν στον προορισμό τους εκατοντάδες αυτοκίνητα που είχαν δημιουργήσει ουρές χιλιομέτρων.

Προβλήματα από τις κατολισθήσεις υπάρχουν και στον εθνικό δρόμο Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας στην γέφυρα της Δέσπως. Στα ορεινά του νομού Ιωαννίνων, κατολισθήσεις σημειώθηκαν στο οδικό δίκτυο προς Τζουμέρκα, Κόνιτσα, Πάδες, Άρματα κ.λπ.

Σε ιχθυοτροφείο του Τερόβου, από υπερχείλιση του Λούρου, υπήρξαν προβλήματα, χωρίς να σημειωθούν καταστροφές μέχρι τώρα, ενώ κάποιοι ιχθυοτρόφοι εγκλωβίστηκαν στις μονάδες τους, χωρίς όμως να κινδυνεύουν. Για κάθε ενδεχόμενο στην περιοχή αυτή αναπτύχθηκαν μονάδες της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ.

πηγή ΑΠΕ- ΜΠΕ