Παρασκευή 7 Μαΐου 2021
x

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΕ Η ΒΛΑΒΗ ΣΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΛΙΘΟΤΟΠΟΥ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΙΝΗ

Άμεση επέμβαση μπροστά στον κίνδυνο πλημμυρών για την περιοχή, αφού καταγράφεται και άνοδος της στάθμης των νερών από τη Βουλγαρία.

Μια από τις σημαντικότερες αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις ολοκληρώθηκε στη λίμνη Κερκίνη και συγκεκριμένα στο φράγμα του Λιθότοπου, όπου είχαν διαπιστωθεί βλάβες.

Το συγκεκριμένο φράγμα προστατεύει καλλιεργήσιμες εκτάσεις, αλλά και κατοικημένες περιοχές και είναι κρίσιμο για τη συνολική αντιπλημμυρική θωράκιση της ευρύτερης περιοχής.

Σε αυτοψία που πραγματοποίησαν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και συγκεκριμένα στελέχη της υποδιεύθυνσης τεχνικών έργων της αντιπεριφέρειας Σερρών, στο «θυροφράγμα 3» διαπιστώθηκε βλάβη και ζητήθηκε η κατεπείγουσα αποκατάστασή της, «λόγω έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας».

Είναι χαρακτηριστικό ότι με έγγραφό της η Ελληνική Πρεσβεία στη Σόφια της Βουλγαρίας προειδοποιούσε για τους κινδύνους που εγκυμονεί η άνοδος της στάθμης των νερών που εισέρχονται στη χώρα μας από τη γειτονική χώρα, με αποτέλεσμα να χτυπήσει... καμπανάκι για άμεση επέμβαση, ώστε να αποκατασταθεί η βλάβη και να θωρακιστεί η περιοχή από πλημμύρες.

Τα συνεργεία επενέβησαν αμέσως και αντικατέστησαν τα συρματόσχοινα του φράγματος. Όπως μάλιστα τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών, Γιάννης Μωυσιάδης, η λειτουργία του συγκεκριμένου θυροφράγματος είναι κρίσιμη για την περιοχή, καθώς με αυτό ρυθμίζεται η στάθμη των νερών και αποφεύγονται πλημμυρικά φαινόμενα. Σύμφωνα με τον κ. Μωυσιάδη η αποκατάσταση έγινε μέσα σε λίγες μέρες και πλέον οι πόρτες που ρυθμίζουν τη στάθμη του νερού λειτουργούν κανονικά.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ