Skip to main content

Χαλκιδική: Αποκαθίστανται οι ζημιές στο Γυμνάσιο των Σημάντρων

Οι κύριες εργασίες ξεκίνησαν από σήμερα Σάββατο και θα συνεχιστούν με εντατικούς ρυθμούς έως και την Τρίτη, οπότε και δεν θα πραγματοποιηθούν μαθήματα

Ξεκίνησαν τα έργα αποκατάστασης της οροφής στο κτήριο του γυμνασίου Σημάντρων Χαλκιδικής μετά την πτώση σοβάδων προ ολίγων ημερών την ώρα του μαθήματος.

Όπως αναφέρει το halkidikifocus, την Παρασκευή, κλιμάκιο μηχανικών πραγματοποίησε αυτοψία στον πρώτο όροφο του διδακτηρίου και διαπίστωσε την αναγκαιότητα παρεμβάσεων όπως και στο δεύτερο όροφο.

Σύμφωνα με εκπροσώπους του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, οι κύριες εργασίες ξεκίνησαν από σήμερα Σάββατο και θα συνεχιστούν με εντατικούς ρυθμούς έως και την Τρίτη, οπότε και δεν θα πραγματοποιηθούν μαθήματα. Οι μαθητές θα επιστρέψουν στις αίθουσες την Τετάρτη 16 του μηνός και από τη συγκεκριμένη ημέρα τα συνεργεία του αναδόχου θα εργάζονται τις απογευματινές ώρες ώστε να μην διαταράσσεται η εύρυθμη λειτουργία του σχολείου.

Ο δήμαρχος Νέας Προποντίδας, Μανώλης Καρράς, μιλώντας στο halkidikifocus.gr, εξήγησε ότι μέχρι και την Τρίτη θα γίνει καθαίρεση των σοβάδων από την οροφή τόσο του πρώτου όσο και του δεύτερου ορόφου. Έπειτα θα ξεκινήσει η κατασκευή ψευδοροφής και στα δύο επίπεδα του κτιρίου. Όπως εκτίμησε ο κ. Καρράς, οι εργασίες θα διαρκέσουν γύρω στον ένα μήνα ενώ διαβεβαίωσε ότι η διεξαγωγή των μαθημάτων θα γίνεται κανονικά, παρά το γεγονός ότι τα απογεύματα θα εργάζονται τα συνεργεία.