Skip to main content

Αποκαθίστανται σταδιακά οι ζημιές της θεομηνίας στην Ήπειρο

Κατολισθήσεις και καταπτώσεις βράχων σημειώνονται σε Ζαγόρι- Τζουμέρκα και γίνονται προσπάθειες για να αποκατασταθεί η κυκλοφορία

Πυρετωδώς εργάζονται τα συνεργεία της Πολιτικής Προστασίας Ηπείρου και των δήμων προκειμένου να αποκαταστήσουν τις ζημιές, που τα έντονα καιρικά φαινόμενα προκάλεσαν στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, ενώ οι κάτοικοι στο Λούρο της Πρέβεζας, μετρούν τις πληγές που άφησε πίσω της, η υπερχείλιση του ποταμού.

Περισσότερα από 30 σπίτια στον Λούρο και 7 επιχειρήσεις υπέστησαν σοβαρές ζημιές, όταν την 1 τα ξημερώματα τα ορμητικά νερά ενός χειμάρρου μπήκαν στα σπίτια και κινδύνευσαν ζωές. Η Πυροσβεστική απεγκλώβισε 10 άτομα, ενώ έως αυτή την ώρα κάνει αντλήσεις υδάτων από υπόγεια σπιτιών. Οι κάτοικοι, σε απόγνωση, βλέπουν τις περιουσίες τους μέσα στα λασπόνερα και επιρρίπτουν ευθύνες σε δημοτικές αρχές του παρελθόντος καταγγέλλοντας ότι μπάζωσαν φρεάτια και ρέματα για να κάνουν δρόμους.

Στη θέση Πλατανάκια Τερόβου, τα νερά του Λούρου ποταμού, παρέσυραν μια σιδερένια γέφυρα και κόπηκε η πρόσβαση προς τα σπίτια 3 οικογενειών.

Στην Κόνιτσα, όπου κατέρρευσε το οδόστρωμα προς την Λαγκάδα Μαστοροχωρίων λόγο υπερχείλισης του Σαραντάπορου, μετά από προσπάθειες της Πολιτικής Προστασίας δόθηκε μια προσωρινή λύση.

Κατολισθήσεις και καταπτώσεις βράχων σημειώνονται σε περιοχές του Ζαγορίου και των Τζουμέρκων και έως αυτήν την ώρα, γίνονται προσπάθειες για να αποκατασταθεί η κυκλοφορία.