Skip to main content

Αποκλείει συγχώνευση προς το παρόν η Eurobank

Είμαστε ισχυροί κεφαλαιακά και προχωρούμε μόνοι μας, τόνισε ο ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, κ. Νανόπουλος, συμπληρώνοντας, ωστόσο, ότι σε βάθος χρόνου δεν αποκλείεται να υπάρξουν κινήσεις στρατη
Στο αμέσως επόμενο διάστημα είμαστε ισχυροί κεφαλαιακά και προχωρούμε μόνοι μας, τόνισε ο ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Eurobank, Νίκολαος Νανόπουλος, κατά τη γενική συνέλευση των μετόχων, συμπληρώνοντας, ωστόσο, ότι σε βάθος χρόνου δεν αποκλείεται να υπάρξουν κινήσεις στρατηγικού χαρακτήρα.

Παράλληλα, ο κ. Νανόπουλος δήλωσε αισιόδοξος ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει, αν και ο δρόμος για την έξοδο από την κρίση και την ανάπτυξη είναι μακρύς. «Δεν αποκλείεται να υπάρξει θετική έκπληξη, καθώς διακρίνουμε περιθώριο υπερακόντισης των στόχων από το 2011 και μετά», ανέφερε.

Χαρακτήρισε, ακόμη, παράγοντα σταθερότητας τον τραπεζικό τομέα, ενώ σημείωσε ότι το ταμείο χρηματοπιστωτικής στήριξη αποτελεί δίχτυ ασφαλείας.  Συμπλήρωσε, δε, ότι οι αγορές της Νέας Ευρώπης δείχνουν σημάδια σταθεροποίησης.

Καταλήγοντας ο κ. Νανόπουλος, έκανε λόγο για έλλειψη εμπιστοσύνης των πολιτών που έχει αρνητικές συνέπειες στις καταθέσεις, με αποτέλεσμα την αύξηση του κόστους χρήματος.