Skip to main content

Αποκλεισμός Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης

Δίωρο αποκλεισμό των ταμείων των τακτικών εξωτερικών ιατρείων του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν από τις 8.30 το πρωί μέλη του ΠΑΜΕ Υγείας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επιβολ

Δίωρο αποκλεισμό των ταμείων των τακτικών εξωτερικών ιατρείων του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης (ΨΝΘ) πραγματοποίησαν από τις 8.30 το πρωί μέλη του ΠΑΜΕ Υγείας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επιβολή του εισιτηρίου των 5 ευρώ που ισχύει για τις εξετάσεις σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας.

Το στέλεχος του ΠΑΜΕ Υγείας, ψυχίατρος Ηλίας Κονδύλης, ανέφερε ότι οι ασθενείς που απευθύνονται στο ΨΝΘ είναι χρόνια πάσχοντες και ότι για να πάρουν ένα πιστοποιητικό που χρειάζονται για τη σύνταξη αναπηρίας η οποία τους χορηγείται, θα πρέπει να πληρώνουν 5 ευρώ προκειμένου να εξεταστούν από ψυχίατρο και 7 ευρώ για να εξεταστούν από ψυχολόγο.

«Τα ποσά αυτά είναι απαγορευτικά για έναν χρόνια άρρωστο άτομο που παίρνει σύνταξη 200-220 ευρώ. Υπάρχουν άρρωστοι που κάνουν μεταβολή και φεύγουν γιατί δεν έχουν να πληρώσουν» είπε ο κ. Κονδύλης. Παράλληλα, επισήμανε ότι με την απόφαση του διοικητή του ΨΝΘ για συνταγογράφηση μόνο των φθηνότερων φαρμάκων, μπορεί να μειώθηκε η φαρμακευτική δαπάνη κατά 40%, αλλά πολλοί ψυχιατρικοί ασθενείς που έπαιρναν πολλά χρόνια ένα συγκεκριμένο φάρμακο υποτροπίασαν μετά την αντικατάσταση του σκευάσματος που τους χορηγούνταν με ένα φθηνότερο.