Skip to main content

Αποκλιμάκωση στη Συρία ζητούν οι ΗΠΑ από την Τουρκία

Τηλεφώνημα από τον Αμερικανό υπουργό Άμυνας Μαρκ Έσπερ στον Χουλουσί Ακάρ, όπου ζητάει την αποκλιμάκωση της έντασης πριν να είναι αργά.

Μήνυμα στον Τούρκο ομόλογό του, Χουλουσί Ακάρ, έστειλε ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Μαρκ Έσπερ, σημειώνοντας πως πρέπει να βρει έναν τρόπο να αποκλιμακώσει την κατάσταση στη βορειοανατολική Συρία πριν γίνει «ανεπανόρθωτη» και υπογράμμισε πως η εισβολή της Τουρκίας υπάρχει κίνδυνος να έχει σοβαρές συνέπειες για την Άγκυρα.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα το Πεντάγωνο, «ενώ ο υπουργός επανέλαβε ότι εκτιμάμε τη διμερή στρατηγική σχέση μας, αυτή η εισβολή υπάρχει κίνδυνος να έχει σοβαρές συνέπειες για την Τουρκία», ενώ πρόσθεσε ότι ο Αμερικανός υπουργός επεσήμανε πως οι ενέργειες της Τουρκίας μπορεί να βλάψουν αμερικανικό προσωπικό στη Συρία.

«Στο πλαίσιο του τηλεφωνήματος, ο υπουργός Έσπερ ενθάρρυνε έντονα την Τουρκία να διακόψει τις δράσεις στη βορειοανατολική Συρία για να αυξήσει την πιθανότητα οι ΗΠΑ, η Τουρκία και οι εταίροι μας να μπορέσουν να βρουν κοινό δρόμο για την αποκλιμάκωση της κατάστασης πριν αυτή γίνει ανεπανόρθωτη», δήλωσε ο Έσπερ.