Skip to main content

Κλείνουν τον κόμβο του Πλατυκάμπου οι αγρότες-Ο χάρτης με τα μπλόκα

Οι αγρότες στις 14:00 θα συγκεντρωθούν στο μπλόκο της Νίκαιας και με τα αγροτικά τους μηχανήματα θα κινηθούν προς τον κόμβο στον Πλατύκαμπο.

Στον αποκλεισμό του κόμβου του Πλατυκάμπου θα προχωρήσουν το απόγευμα για δύο ώρες οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας.

Οι αγρότες θα κλείνουν τον κόμβο για δύο ώρες, από τις 16:00 - 18:00. Νωρίτερα, στις 14:00 θα συγκεντρωθούν στο μπλόκο της Νίκαιας και με  τα αγροτικά τους μηχανήματα θα κινηθούν προς τον κόμβο στον Πλατύκαμπο, υλοποιώντας τις αποφάσεις τους για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.   

Παράλληλα, κλειστή παραμένει για δεύτερη εβδομάδα η εθνική οδός Αθηνών  - Θεσσαλονίκης στο ύψος του κόμβου της Νίκαιας, λόγω αγροτικού μπλόκου. Η κίνηση των οχημάτων πραγματοποιείται από παρακαμπτηρίους οδούς.

Στην Κεντρική Μακεδονία οι αγρότες παραμένουν στα μπλόκα τους, με τους Σερραίους να κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους. Χθες προχώρησαν στον αποκλεισμό της διασταύρωσης Σιδηροκάστρου για περίπου τρεις ώρες.

Στη Θεσσαλονίκη μπλόκα έχουν στηθεί στο Δερβένι και στα Μάλγαρα.

Αγρότες με τα τρακτέρ τους χωρίς να εμποδίζουν την κυκλοφορία βρίσκονται και στον κόμβο της Κουλούρας, επί της Εγνατίας οδού, στο ύψος του Σιδηροδρομικού Σταθμού Νάουσας, στον κόμβο Γυψοχωρίου, στη δημοτική οδό Εθνικού Σταδίου Κατερίνης και στο 67ο χιλιόμετρο Παλαιάς Εθνικής Οδού Κατερίνης -Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα με τις κινητοποιήσεις τους, οι αγρότες των μπλόκων βρίσκονται και σε αναμονή για την επικοινωνία με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρο Αραχωβίτη, όπου θα καθοριστεί και η τελική σύνθεση του κυβερνητικού κλιμακίου με το οποίο και θα συζητήσουν τα αιτήματα τους.