Skip to main content

Αποκλεισμός για δύο χρόνια από την Ευρώπη στη Σίτι λόγω FFP!

Ο αγγλικός σύλλογος κατηγορείται για παραβίαση των κανόνων αλλά έχει το δικαίωμα να προσφύγει στο CAS για την ανατροπή της υπόθεσης.

Παγωμάρα επικρατεί στις τάξεις της Μάντσεστερ Σίτι, καθώς λόγω παραβίασης των κανόνων του Financial Fair Play, οι «πολίτες» τιμωρήθηκαν με διετή αποκλεισμό από τα κύπελλα Ευρώπης και χρηματικό πρόστιμο ύψους 30 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται πως η ποινή είναι ενδεικτική των προθέσεων της UEFA αλλά το θέμα δεν ολοκληρώνεται εδώ καθώς ο αγγλικός σύλλογος έχει το δικαίωμα να προσφύγει στο CAS για την ανατροπή της υπόθεσης.

Η αντίδραση των πρωταθλητών ήταν άμεση, εκδίδοντας επίσημη ανακοίνωση στην οποία αφήνουν σαφείς υπαινιγμούς για προδιατεθειμένη απόφαση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας και επισημοποίησαν ότι θα ασκήσουν το συντομότερο δυνατό έφεση στο CAS.

«Τον Δεκέμβριο του 2018, ο υπεύθυνος της UEFA στην διεξαγόμενη έρευνα είχε προμηνύσει το αποτέλεσμα και το πόρισμα που σκόπευε να αποδώσει στην Μάντσεστερ Σίτι», ανέφερε συγκεκριμένα η ανακοίνωση και πλέον η υπόθεση θα περάσει στα χέρια του Διαιτητικού Δικαστηρίου.