Skip to main content

Αποκλεισμός της Χρυσής Αυγής από τα δημοτικά μέσα ενόψει εκλογών

Το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε τον αποκλεισμό της Ελληνικής Αυγής από την προβολή των δημοτικών μέσων κατά την περίοδο των εκλογών.

Τον αποκλεισμό της προβολής του συνδυασμού της Ελληνικής Αυγής κατά την προεκλογική περίοδο από τη δημοτική τηλεόραση και το δημοτικό ραδιόφωνο αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο.

Είχε προηγηθεί πρόταση του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου Παναγιώτη Αβραμόπουλου, ο οποίος ζήτησε να εφαρμοστεί ότι και στις εκλογές του 2014.

Η συζήτηση προκάλεσε έναν έντονο διάλογο μεταξύ του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη και του επικεφαλής της Ελληνικής Αυγής και εκ νέου υποψήφιο Αρτέμη Ματθαιόπουλο.

Κατά την παρέμβασή του ο δήμαρχος χαρακτήρισε αντιδημοκρατικό και ναζιστικό κόμμα, σημειώνοντας πως «δεν μπορούμε να τους δώσουμε βήμα».

Μπουτάρης: Η Χρυσή Αυγή έχει δηλώσει ότι δεν σέβεται τη Δημοκρατία
Ματθαιόπουλος: Πότε το δηλώσαμε;
Μπουτάρης: Διά των πράξεών σας
Ματθαιόπουλος: Λέτε ψέματα, δεν έχουμε πει ποτέ τέτοιο πράγμα
Μπουτάρης: Το κόμμα σας είναι κατηγορούμενο για φόνο. Η Χ.Α. είναι κόμμα ναζιστικο δεν πρέπει να τη δώσουμε χρόνο, αν και αυτή η διοίκηση δεν έχει αρνηθεί σε κανέναν. Θα έλεγα λυπάμαι κύριε Ματθαιόπουλε, να πάτε αλλού
Ματθαιοπουλος: Να φύγετε εσείς

Σχολιάζοντας την πρόταση του κ. Αβραμόπουλου, η επικεφαλής της Ανοιχτής Πόλης Ρία Καλφακάκου σημείωσε ότι «είναι ισχυρή η ανάγκη γι΄ αυτή την απόφαση για τη μη συμμετοχής μιας οργάνωσης, η οποία δεν είναι απλώς μια παράταξη, ένα κόμμα, αλλά είναι στα δικαστήρια ως εγκληματική οργάνωση και είναι υπόδικος και ο κ. Ματθαιόπουλος».

Μετά από ψηφοφορία, εγκρίθηκε η πρόταση του κ. Παναγιώτη Αβραμόπουλου για τον αποκλεισμό της Ελληνικής Αυγής. Πάντως στην τοποθέτησή του ο επικεφαλής της Ελληνικής Αυγής σημείωσε ότι «θα διεκδικήσει το δικαίωμά του να μιλήσει δημόσια στον ελληνικό λαό».