Skip to main content

Αποκλείστηκε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες η εθνική πόλο γυναικών

Η ελληνική ομάδα που ήταν εξαιρετική κατά τη διάρκεια του Προολυμπιακού τουρνουά της Τεργέστης, ωστόσο λύγισε κόντρα στην πανίσχυρη Ολλανδία.

Ονειρο ήταν και πάει για την Εθνική πόλο γυναικών η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Η ελληνική ομάδα που ήταν εξαιρετική κατά τη διάρκεια του Προολυμπιακού τουρνουά της Τεργέστης αλλά απέναντι στην πανίσχυρη Ολλανδία, η ομάδα του Τεό Λοράντου λύγισε, ηττήθηκε με 7-4 και έχασε την ευκαιρία για να δώσει το «παρών» στους Ολυμπιακούς του 2021.

Η Ολλανδία άνοιξε το σκορ με εκτέλεση πέναλτι (0-1) αλλά η Ελλάδα απάντησε με δύο γκολ της Τσουκαλά και της Μαργαρίτας Πλευρίτου ολοκληρώνοντας την περίοδο επικρατώντας 2-1. Η Μυριοκεφαλιτάκη έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων (3-1) στην Εθνική αλλά η Ολλανδία με δύο σερί γκολ ισοφάρισε, προτού όμως σκοράρει η Ελευθεριάδου δίνοντας ξανά το προβάδισμα στη «γαλανόλευκη» στον φινάλε του ημιχρόνου (4-3).
powered by Rubicon Project

Η τρίτη περίοδος ήταν καταστροφική για την Εθνική που από το συν βρέθηκε στο μείον καθώς το 4-3 μετετράπη σε 4-5 για την Ολλανδία που σκόραρε δύο φορές στο τρίτο οχτάλεπτο κρατώντας στο μηδέν επιθετικά την Ελλάδα που είχε 0/8 στον παίκτη παραπάνω! Εξίσου άσχημα άρχισε και η τελευταία περίοδος με την Ολλανδία να σκοράρει δύο φορές και να βρίσκεται στο +3 (4-7). Αντιθέτως, η Ελλάδα δεν μπόρεσε να σκοράρει στις δύο τελευταίες περιόδους και η ήττα-αποκλεισμός από τους Ολυμπιακούς, ήρθε φυσιολογικά.