Skip to main content

Αποκλειστικό: Ετοιμάζεται υπερ-υπουργείο Επενδύσεων

Η πληροφορία για το υπό σύσταση υπερ–υπουργείο έρχεται στη Voria.gr κατευθείαν από το Μέγαρο Μαξίμου, ενόψει του επικείμενου ανασχηματισμού.

Θα έχει τις αρμοδιότητες υπερ-υπουργείου. Δεν έχει αποφασισθεί ακόμα αν θα πρόκειται για «φυσική εξέλιξη» του σημερινού υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης ή αν θα είναι ένας νέος θεσμός, που θα «γεννηθεί» εξαρχής. Το μόνο σίγουρο είναι ότι στο χαρτοφυλάκιο του θα ενταχθούν όλες οι αποκρατικοποιήσεις και το κομμάτι των επενδύσεων στην Ελλάδα, οι σχέσεις με τα ξένα funds και τις τράπεζες και όχι μόνο. Επικεφαλής του, κατά πάσα πιθανότητα, θα είναι ο κ. Νίκος Παππάς, στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος ούτως ή άλλως έχει ξεκινήσει τις επαφές με τους διαχειριστές των μεγάλων αμερικανικών χαρτοφυλακίων. Ηδη έκανε το πρώτο ταξίδι στη Νέα Υόρκη, γι' αυτόν τον σκοπό και θα ακολουθήσουν και άλλα, προσεχώς.

Η πληροφορία για το υπό σύσταση υπερ – υπουργείο έρχεται στην Voria.gr κατευθείαν από το Μέγαρο Μαξίμου και η εξέλιξη θα ενταχθεί στο πλαίσιο του ευρύτερου ανασχηματισμού που ετοιμάζει ο κ. Τσίπρας, είτε εντός του Ιουλίου είτε το φθινόπωρο.

Ωστόσο, από την άλλη πλευρά, δεν προχωρούν τα σενάρια της κυβερνητικής διεύρυνσης με άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης. Ο πρωθυπουργός έχει ξεκαθαρίσει σε συνεργάτες του ότι θα μπορούσαν να δουν συνεργασίες με μεμονομένα στελέχη. Ωστόσο, τα αποτελέσματα των πρώτων κρούσεων που έγιναν ήταν μάλλον απογοητευτικά. Κατά συνέπεια, στο επόμενο ανασχηματισμό «ηχηρές μεταγραφές», μάλλον, δεν θα πρέπει να αναμένονται.