Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Νέα στοιχεία του γάμου που εξελίσσεται σε εστία κορωνoϊού

Συναγερμός με τον γάμο και το γλέντι που φαίνεται να εξελίσσονται σε βόμβα διασποράς κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη. Νέες λεπτομέρειες από τη Voria.gr

Νέες λεπτομέρειες για τον γάμο και το γλέντι στη Θεσσαλονίκη που σήμανε συναγερμό στις υγειονομικές αρχές της πόλης καθώς φαίνεται να εξελίσσεται επιδημιολογική εστία κρουσμάτων κορωνοϊού, φέρνει στο φως η Voria.gr.

Διαβάστε - Τουλάχιστον δέκα τα κρούσματα κορωνοϊού μετά τον γάμο στη Θεσσαλονίκη

Ο γάμος, στον οποίο νέες πληροφορίες αναφέρουν ότι φέρεται να παρευρέθησαν πάνω από 300 καλεσμένοι, ορισμένοι, μάλιστα, από τη Γερμανία, έλαβε χώρα το προηγούμενο Σάββατο στον Ιερό Ναό Αναστάσεως Κυρίου, εντός του στρατοπέδου Μεγάλου Αλεξάνδρου, στους Αμπελόκηπους. Ωστόσο, νεότερες πλήροφορίες που μετέδωσε ο Σκάι από το οικογενειακό περιβάλλον του ζευγαριού διαψεύδουν τα περί 300 καλεσμένων και επιμένουν στις αρχικές πληροφορίες για 150 άτομα.

Μετά το πέρας της τελετής, οι καλεσμένοι μετέβησαν σε κτήμα δεξιώσεων που βρίσκεται στα ανατολικά της πόλης. Παρότι το γλέντι είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί σε εξωτερικό χώρο λόγω ψιλόβροχου, μεταφέρθηκε σε εσωτερικό χώρο.

Την Τρίτη άρχισαν να εκδηλώνονται τα πρώτα ύποπτα συμπτώματα πυρετού και αδιαθεσίας στην οικογένεια του γαμπρού, ο οποίος βρέθηκε θετικός.

Το πρώτο κρούσμα επιβεβαιώθηκε την Τετάρτη, ενώ την Πέμπτη ομάδα ατόμων που είχε παρευρεθεί στον γάμο μετέβη στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου στο οποίο ελέγχθησαν μόνο τα 12 άτομα, 10 από τα οποία βγήκαν θετικά. Δύο από αυτά (ο γαμπρός και μια συγγενής) νοσηλεύθηκαν στο νοσοκομείο Παπανικολάου και αναμένεται να πάρουν εξιτήριο τις επόμενες ώρες.

Διαβάστε - Θεσσαλονίκη: Δύο κρούσματα κορωνοϊού από γάμο - Φόβοι για περισσότερα

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι πολλοί από τους καλεσμένους του γάμου επισκέφθηκαν ιδιωτικά εργαστήρια προκειμένου να υποβληθούν σε τεστ Covid-19. Σύμφωνα με μαρτυρίες στη Voria.gr, φαίνεται ότι τα κρούσματα δεν ανέρχονται μόνο σε 11, αλλά υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι είναι πολλά περισσότερα, καθώς δεν έχουν συμπεριληφθεί τα κρούσματα από τα εξωτερικά εργαστήρια.

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με πηγές, μεταξύ των ατόμων που έχουν βγει θετικοί στον κορωνοϊό είναι η νύφη, ο γαμπρός, η μητέρα του γαμπρού, η αδερφή, ο πατέρας, η σύζυγος του πατέρα, αλλά και ο DJ της δεξίωσης.