Skip to main content

Απολυμάνσεις σε σχολεία και βρεφονηπιακούς στο Ωραιόκαστρο

Οι προληπτικές απολυμάνσεις διενεργούνται με τη μέριμνα του δήμου Ωραιοκάστρου, των σχολικών επιτροπών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Σε προληπτικές απολυμάνσεις στα σχολικά κτίρια, στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) καθώς και στα ΚΑΠΗ σε όλες τις περιοχές ευθύνης του πρόκειται να προχωρήσει μέσα στο επόμενο τριήμερο ο δήμος Ωραιοκάστρου, ενεργώντας με υπευθυνότητα και λαμβάνοντας μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς των ιώσεων.

Ειδικότερα, έπειτα από σχετική εντολή που έδωσε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Παντελής Τσακίρης, απολυμάνσεις θα γίνουν σε όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης εντός των διοικητικών ορίων του δήμου Ωραιοκάστρου, στους παιδικούς σταθμούς και στα ΚΔΑΠ που ανήκουν στη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Ωραιοκάστρου (ΔΗΚΕΩ) όπως και στους παιδικούς σταθμούς και στα ΚΑΠΗ που ανήκουν στην ευθύνη του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού, Πρόνοιας και Αλληλεγγύης Ωραιοκάστρου (ΔΟΠΠΑΩ).

Οι προληπτικές απολυμάνσεις διενεργούνται με τη μέριμνα του δήμου Ωραιοκάστρου, των σχολικών επιτροπών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και της ΔΗΚΕΩ και του ΔΟΠΠΑΩ.

Ψυχραιμία και τήρηση οδηγιών

Την ίδια ώρα, ο δήμος Ωραιοκάστρου συστήνει στους πολίτες ψυχραιμία και πιστή τήρηση των οδηγιών τις οποίες έχει εκδώσει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, στο πλαίσιο της ενημερωτικής καμπάνιας της για τον κορωνοϊό με θέμα «Δεν φοβόμαστε – Προστατευόμαστε/Ασπίδα μας, η γνώση»:

  1. Πλένουμε συχνά και σχολαστικά τα χέρια μας με σαπούνι και νερό ή αλκοολούχο διάλυμα. Γενικά αποφεύγουμε να αγγίζουμε με τα χέρια μας τη μύτη, το στόμα και τα μάτια μας.
  2. Όταν βήχουμε ή φταρνιζόμαστε, καλύπτουμε το στόμα και τη μύτη μας με τον αγκώνα ή ένα χαρτομάντιλο και πλένουμε αμέσως μετά τα χέρια μας.
  3. Απορρίπτουμε το χαρτομάντιλο αμέσως μετά τη χρήση σε κλειστό κάδο.
  4. Αποφεύγουμε τις κοντινές επαφές όταν παρουσιάζουμε συμπτώματα κρυολογήματος (όπως βήχα, πυρετό, καταρροή, πονόλαιμο) ή με άτομα που παρουσιάζουν αυτά τα συμπτώματα και ιδιαίτερα με ηλικιωμένους ή άτομα με χρόνια νόσο.
  5. Αν παρουσιάζουμε συμπτώματα πυρετού, βήχα ή δυσκολίας στην αναπνοή και έχουμε ταξιδιωτικό ιστορικό σε πληττόμενη περιοχή, επικοινωνούμε με τον γιατρό μας ή με τον ΕΟΔΥ (τηλ. 210 5212054) και παραμένουμε σπίτι μας.
  6. Αν παρουσιάζουμε συμπτώματα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, ενημερώνουμε αμέσως το πλήρωμα και αναζητούμε ιατρική βοήθεια.
  7. Πλένουμε τα χέρια μας: όταν μαγειρεύουμε, όταν φροντίζουμε ασθενείς, όταν ερχόμαστε σε επαφή με ζώα.
  8. Εμπιστευόμαστε τους ειδικούς και τους επιστήμονες για την πληροφόρησή μας.