Skip to main content

Απολυμάνθηκαν σχολεία σε Νέα Μάλγαρα και Κύμινα

Η απολύμανση έγινε μετά το πέρας των μαθημάτων και της λειτουργίας του ολοημέρου σχολείου προκειμένου να μην προκληθεί αναστάτωση.

Με απόφαση του δημάρχου Δέλτα,  Γιάννη Ιωαννίδη ολοκληρώθηκε η προληπτική απολύμανση σε σχολεία των Νέων Μαλγάρων και των Κυμίνων.

Σήμερα απολυμάνθηκαν όλα τα σχολεία εκτός από το νηπιαγωγείο Νέων Μαλγάρων που έχει προγραμματιστεί απολύμανση για αύριο.

Η απολύμανση έγινε μετά το πέρας των μαθημάτων και της λειτουργίας του ολοημέρου σχολείου προκειμένου να μην προκληθεί αναστάτωση στην ομαλή λειτουργία του σχολικού προγράμματος.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «η διοίκηση του  Δήμου Δέλτα  για ακόμη μια φορά  λειτούργησε τάχιστα και αποτελεσματικά,  με γρήγορα αντανακλαστικά  και υψηλό αίσθημα ευθύνης προς τους πολίτες, προκειμένου να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις της κοινωνίας και να κατευνάσει τις ανησυχίες των γονιών και της εκπαιδευτικής κοινότητας των περιοχών αυτών».

Ο δήμαρχος, Γιάννης Ιωαννίδης επικοινωνεί  διαρκώς με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ζητώντας να διασφαλιστούν από πλευράς Πολιτείας και ΕΟΔΥ  όλες οι  προβλεπόμενες  ενέργειες. Μάλιστα επιμένει στην ανάγκη άμεσης και πλήρους ενημέρωσης των ενδιαφερομένων από τον ΕΟΔΥ.

Τα σχολεία συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά και σύμφωνα με τα όσα ορίζει το Πρωτόκολλο όλοι οι χώροι  μπορούν να χρησιμοποιηθούν με απόλυτη ασφάλεια από τους μαθητές,  τέσσερις ώρες μετά την ολοκλήρωση της εφαρμογής με τα ειδικά πιστοποιημένα  και απολύτως ασφαλή υλικά απολύμανσης.