Skip to main content

Απολυμαίνονται όλοι οι δημόσιοι χώροι του δήμου Νεάπολης-Συκεών

Συνεργεία της Διεύθυνσης Καθαριότητας και Περιβάλλοντος του δήμου σαρώνουν τους δρόμους με στόχο να απολυμανθεί κάθε περιοχή.

Με την έναρξη ενός δεύτερου κύκλου απολυμάνσεων του δημόσιου χώρου κλιμακώνονται οι πρωτοβουλίες του δήμου Νεάπολης-Συκεών για την προστασία της δημόσιας υγείας εν μέσω της κρίσης του κορωνοϊού COVID-19.

Συνεργεία της Διεύθυνσης Καθαριότητας και Περιβάλλοντος, ενισχυμένα με οχήματα-συνεργεία της εθελοντικής ομάδας ΕΔΟΜΑΚ, ξεκίνησαν σήμερα από την πλατεία Ειρήνης (Ρολόι) στη Νεάπολη το νέο σάρωμα όλων των δρόμων, των πεζοδρομίων, των πλατειών, των πάρκων και των Παιδικών Χαρών, με στόχο να καλυφθούν σταδιακά όλες οι περιοχές και στις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες (Συκιές, Νεάπολη, Πεύκα, Αγ. Παύλος-Ευαγγελίστρια). Να σημειωθεί ότι όλο το προηγούμενο διάστημα και επί σειρά ημερών, τα ίδια συνεργεία κάλυψαν το σύνολο των δημόσιων χώρων και των οδών, ενώ άλλα ειδικά συνεργεία του δήμου προχώρησαν στην απολύμανση των κάδων απορριμμάτων και του αστικού εξοπλισμού, όλα χρησιμοποιώντας υλικά-ουσίες οικολογικές και φιλικές προς το περιβάλλον, δράση που υλοποιείται καθημερινά, ενώ άλλα μέλη των συνεργείων διένεμαν ενημερωτικά φυλλάδια για τα μέτρα προφύλαξης.

«Η φροντίδα μας είναι διαρκής για την προστασία της δημόσιας υγείας. Παράλληλα με τα επιβεβλημένα μέτρα για την πρόληψη και ανάσχεση εξάπλωσης του κορωνοϊού, ο δήμος μας δεν εγκατέλειψε τη συνολική προσπάθεια για την ενίσχυση όλων των προϋποθέσεων ελαχιστοποίησης των κινδύνων. Και σ’ αυτή την προσπάθεια μεγάλη είναι η συμβολή των εργαζομένων, όπως και των εθελοντών, που με αυταπάρνηση συνεχίζουν το έργο του εν μέσω της κρίσης, τους οποίους συγχαίρουμε και ευχαριστούμε», δήλωσε ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, ο οποίος σήμερα το μεσημέρι, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Περιβάλλοντος Αντώνη Σαουλίδη παραβρέθηκε στην αφετηρία του νέου κύκλου απολύμανσης δίνοντας τις ανάλογες κατευθύνεις.

Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Αντώνης Σαουλίδης, που έχει το συντονισμό της πρωτοβουλίας, στάθηκε στην «ολοκληρωμένη μελέτη της δράσης που καλύπτει όλο το δήμο», όπως επίσης και στα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνονται. «Η προσπάθειά είναι μεγάλη και κρίσιμη για τη δημόσια υγεία. Τόσο τα υλικά και οι ουσίες που χρησιμοποιούμε, όσο και τα μέτρα προστασίας των ίδιων των εργαζομένων, συνιστούν ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης ικανό να ενισχύσει την ασφαλή χρήση των δημόσιων χώρων από αυτούς που για λόγους εργασίας δεν μένουν σπίτι», επισήμανε.

Την προσπάθεια χαιρέτισε με ιδιαίτερη ικανοποίηση ο μητροπολίτης Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεως και Συκεών κ. Βαρνάβας, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του προς τη διοίκκηση του δήμου. Ο σεβασμιότατος υποδέχθηκε τον δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη και τον αντιδήμαρχο Αντώνη Σαουλίδη έξω από το Επισκοπείο της Μητρόπολης, όπου το συνεργείο της ΕΔΟΜΑΚ επιχειρούσε την απολύμανση του συνολικού περιβάλλοντος χώρου του Ι.Ν. Αγ. Ιωάννου του Προδρόμου.