Skip to main content

Απόλυτη στήριξη Μπουτάρη από Γεννηματά για τις εκλογές (φωτο)

Η κ. Γεννηματά δήλωσε τη στήριξή της στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης για τις επόμενες εκλογές. «Το αίμα νερό δεν γίνεται», είπε ο Μπουτάρης.

Την πλήρη στήριξή της στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, δήλωσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, κατά τη διάρκεια συνάντησής τους, καταδικάζοντας παράλληλα για μία ακόμη φορά τη βίαη επίθεση σε βάρος του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση τους, η οποία έγινε κεκλεισμένων των θυρών, η κ. Γεννηματά δήλωσε τη στήριξή της στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης για τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, ενώ ο κ. Μπουτάρης φέρεται να ανέφερε «το αίμα νερό δεν γίνεται».

Το ΚΙΝΑΛ θα στηρίξει στις εκλογές τους επιτυχημένους και εκλεγμένους δημάρχους και περιφερειάρχες που υποστήριξε στην προηγούμενη εκλογική διαδικασία.

«Πήραμε την απόφαση ως Κίνημα Αλλαγής ότι θα στηρίξουμε και πάλι τους εκλεγμένους δημάρχους και περιφερειάρχες του χώρου μας γιατί τιμούμε το έργο τους και τις σχέσεις με τους πολίτες», είπε η κ. Γεννηματά μετά το πέρας της συνάντησης, προσθέτοντας:

«Εάν τα άλλα κόμματα δεν έχουν ικανούς υποψήφιους ή αναγνωρίζουν την ικανότητα της Δημοκρατικής μας παράταξης και τους ΚΙΝΑΛ καλώς να ορίσουν. Έρχονται στην συνέχεια των δικών μας επιλογών».

«Έχουμε παράδοση στο χώρο της Αυτοδιοίκησης, έχουμε πρωταγωνιστήσει στις μεγάλες τομές. Τώρα όλοι έρχονται πίσω μας και ακολουθούν την δική μας πολιτική», κατέληξε η κ. Γεννηματά.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης δήλωσε ότι η στήριξη από το ΚΙΝΑΛ είναι ευπρόσδεκτη όπως και από οποιαδήποτε πλευρά εκτός από τους ακραίους.
«Είπαμε ότι το αίμα νερό δεν γίνεται και ο νοών νοείτο», τόνισε.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, «στόχος είναι να συνεχίσουμε τη δουλειά που κάνουμε, να τη βελτιώσουμε και να τη συνεχίσουμε και να αποκατασταθεί μια πόλη που είναι ανοιχτή, προοδευτική που πρωτοπορεί σε καταστάσεις που θα τη φέρουν μπροστά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

Στο τέλος, ο κ. Μπουτάρης επανέλαβε ξανά ότι θα είναι «δήμαρχος μέχρι τα 100», ενώ σημείωσε ότι η παράταξη θα έχει ανανέωση.

Την κ. Γεννηματά συνόδευαν ο νέος γραμματέας του ΚΙΝΑΛ, Μανώλης Χριστοδουλάκης, ο εκπρόσωπος τύπου Παύλος Χρηστίδης, ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο υπεύθυνος για θέματα περιβάλλοντος και ενέργειας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και βουλευτής Β Θεσσαλονίκης, Γιώργος Αρβανιτίδης και ο Πάρις Κουκουλόπουλος.

Στη συνάντηση βρισκόταν και ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, ο οποίος θα συμμετέχει αργότερα στη συνέλευση του ΚΙΝΑΛ στη Βέροια.

Σε ό,τι αφορά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, η αρμόδια επιτροπή θα οριστικοποιήσει την ημερομηνία στην οποία θα γίνει ειδική εκδήλωση για την ανακοίνωση της θέσης του ΚΙΝΑΛ για τις επόμενες εκλογές.

Σημειώνεται ότι μετά τη συνάντηση με τον κ. Μπουτάρη, η κ. Γεννηματά συναντήθηκε με εκπροσώπους της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων, εκφράζοντας την υποστήριξή της στις αστυνομικές δυνάμεις, ενώ ακόμη επίκρινε τη «σχέση στοργής» ανάμεσα στη κυβέρνηση και τα άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Στη συνέχεια η κ. Γεννηματά πραγματοποίησε συνάντηση με την ολομέλεια της ΠΕΔΚΜ, ενώ στις 19.00 θα μιλήσει στο ξενοδοχείο Grand Hotel Palace.