Skip to main content

Χαλκιδική - Απολογισμός της θεομηνίας: 181 κτήρια κρίθηκαν «κίτρινα»

Τι έδειξαν οι αυτοψίες που ολοκλήρωσε η Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών Β. Ελλάδας-Τι γίνεται από εδώ και πέρα.

Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση καταγραφής των ζημιών που προκάλεσε η φονική καταιγίδα στη Χαλκιδική, από τη Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών Β. Ελλάδας.

Σύμφωνα με τα όσα είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η διευθύντρια της Δ.Α.Ε.Φ.Κ.-Β.Ε. Όλια Ζηκοπούλου, η  πρώτη αυτή φάση αφορά στους Δήμους Ν. Προποντίδας, Κασσάνδρας, Πολυγύρου και Σιθωνίας της Π.Ε. Χαλκιδικής.

Σύμφωνα με την ίδια, πραγματοποιήθηκαν συνολικά 456 αυτοψίες σε κτίσματα (411 κατοικίες, 23 επαγγελματικοί χώροι, 3 Δημόσια κτίρια και 19 κτίρια λοιπών χρήσεων). Από αυτά, τα 274 κρίθηκαν «πράσινα», δηλαδή μπορούν να χρησιμοποιούνται, τα 181 «κίτρινα», που σημαίνει ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν αφού επισκευαστούν και το 1 «κόκκινο» καθώς εντοπίστηκαν σ’ αυτό σοβαρότερες βλάβες.

Η διευθύντρια της Δ.Α.Ε.Φ.Κ.-Β.Ε. διευκρίνισε πως «τα παραπάνω στατιστικά έχουν αποσταλεί εκτός του Υπουργείου μας και στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία οφείλει να εισηγηθεί προς το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών την οριοθέτηση της πληγείσας περιοχής, ούτως ώστε να εκδοθούν οι σχετικές αποφάσεις που θα αφορούν την οριοθέτηση και την παροχή πιστωτικών διευκολύνσεων».