Skip to main content

Απολογήθηκε ο Λεμούσιας για τα χρήματα της υπεξαίρεσης

Ο πρώην γενικός γραμματέας του δήμου Θεσσαλονίκης απολογήθηκε την Παρασκευή για το αδίκημα της αποδοχής προϊόντων εγκλήματος.

Στον ειδικό ανακριτή Δημοσθένη Στίγκα, αρμόδιο για θέματα διαφθοράς, απολογήθηκε σήμερα ο πρώην γενικός γραμματέας του δήμου Θεσσαλονίκης Μιχάλης Λεμούσιας για το αδίκημα της "αποδοχής προϊόντων εγκλήματος". Κατηγορείται ότι πήρε χρήματα προερχόμενα από την υπεξαίρεση των 17,9 εκατ. ευρώ στα ταμεία του δήμου, ενώ για την ίδια κατηγορία έχει απολογηθεί και ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος.

Ο Μ. Λεμούσιας αρνήθηκε την κατηγορία. Ανέφερε ότι αναμένει τη δικαίωση του μετά την προσφυγή του στον Άρειο Πάγο για την αναίρεση της δευτεροβάθμιας απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που τον καταδίκασε σε κάθειρξη 13,5 ετών για άμεση συνέργεια στην υπεξαίρεση του Π. Σαξώνη. Μετά την απολογία του, δεν του επιβλήθηκε κανένας περιοριστικός όρος και επέστρεψε στη φυλακή όπου εκτίει την ποινή του.

Η ποινική δίωξη για την "αποδοχή προϊόντων εγκλήματος" ασκήθηκε με παραγγελία του προηγούμενου εισαγγελέα διαφθοράς Θεσσαλονίκης Αργύρη Δημόπουλου, εναντίον του Β. Παπαγεωργόπουλου και του πρώην γ. γραμματέα του δήμου Μιχάλη Λεμούσια. Προηγήθηκε αναφορά του προέδρου του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, Γιώργου Αποστολάκη, ο οποίος είχε ζητήσει να διερευνηθούν όλα τα αδικήματα που σχετίζονται με την υπεξαίρεση, μόλις ολοκληρώθηκε η πρωτοβάθμια δίκη.