Skip to main content

Απολύσεις κορυφής σε TV100 και δημοτικά ραδιόφωνα

Την απόλυση πέντε διευθυντικών στελεχών των δημοτικών μέσων ενημέρωσης αποφάσισε η εκτελεστική επιτροπή του δήμου, όπως ανακοίνωσε ο Γιάννης Μπουτάρης. Ποιοι φέρονται να χάνουν τη θέση τους.

Σε διαδικασία εξυγίανσης μπαίνουν από σήμερα τα δημοτικά μέσα ενημέρωσης όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης. «Πόσο θα κρατήσει η φάση αυτή και μέχρι που θα μπει το νυστέρι, θα το δούμε στην πορεία» δήλωσε ο κ. Μπουτάρης, σημειώνοντας ότι «η σημερινή κατάσταση δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί, καθώς είναι δυσβάσταχτη για τα οικονομικά του Δήμου και προσβάλει κάθε δημότη που πληρώνει δημοτικά τέλη και συνεισφέρει έτσι στη διαιώνιση μιας λειτουργίας από κάθε άποψη προβληματικής».

Σύμφωνα με τον κ. Μπουτάρη κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής του δήμου αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία η απόλυση πέντε διευθυντικών στελεχών της ΔΕΠΘΕ, κατά τους όρους του νόμου και με βάση τις πραγματικές συνθήκες κάθε περίπτωσης ξεχωριστά. Κατά τη διάρκεια των ανακοινώσεων ο κ. Μπουτάρης αρνήθηκε να απαντήσει σε οποιαδήποτε ερώτηση. Ωστόσο, σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει μέχρι στιγμής και μεταδίδουμε με κάθε επιφύλαξη απολύονται  ο τεχνικός διευθυντής, Στέλιος Λουκόγλου, ο διευθυντής τηλεόρασης, Αντώνης Οραήλογλου, ο προσωπάρχης, Θόδωρος Κρυωνάς, ο γενικός προϊστάμενος, Αθανάσιος Γιαννίκης και  ο προϊστάμενος ενημέρωσης του ραδιοφώνου, Γιώργος Αδάμ.

Παράλληλα, θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες ανάθεσης σε εξωτερικό σύμβουλο, της εκπόνησης εμπεριστατωμένης μελέτης που θα εξετάσει τους όρους βιωσιμότητας των δημοτικών ΜΜΕ. προσωρινός Γενικός Διευθυντής της Επιχείρησης αναλαμβάνει ο κ.Φίλιος Στάγκος με ομόφωνη απόφαση του ΔΣ της ΔΕΠΘΕ.

«Ως Δήμαρχος, έχω πει κατ’ επανάληψη και το επαναλαμβάνω: Απόφασή μας είναι να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια να διατηρήσουμε σε λειτουργία την TV100 και τα δημοτικά ραδιόφωνα. Η σταδιακή απαξίωση των δημοτικών ΜΜΕ ξεκίνησε σχεδόν από την ίδρυση τους. Η περιουσία των δημοτών κατασπαταλήθηκε και δημιουργήθηκε μία κατάσταση νοσηρή που χρόνο με το χρόνο τροφοδοτούνταν από κάθε είδους πελατειακές σχέσεις» σημείωσε ο κ. Μπουτάρης.

Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη συνέλευση των εργαζομένων στα δημοτικά μέσα ενημέρωσης, ενώ αναμένεται και αντίδραση από την Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας- Θράκης. 

Για εκδικητικές απολύσεις πέντε στελεχών της Δημοτικής Επιχείρησης κάνει λόγο ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος. Σημειώνει ότι «σε δεύτερη φάση η Διοίκηση του Δ.Θ. θα προχωρήσει σε μαζικές απολύσεις όλων των εργαζομένων στην TV 100 και το FM 100. «Είναι φανερό ότι η Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης θέλει να κλείσει τα Δημοτικά Ραδιοτηλεοπτικά Μέσα για να κάνει το χατίρι των μεγάλων καναλιών που δεν θέλουν να μοιράζονται με κανέναν την διαφημιστική πίτα και βεβαίως δεν θέλουν να ακούγεται καμία άλλη άποψη παρά μόνον η δική τους αλήθεια» τονίζει.