Skip to main content

Σκοπιανό: Απομακρύνεται η πιθανότητα συμφωνίας εντός των ημερών

Κυβερνητικός αξιωματούχος επισημαίνει σε δηλώσεις του πως η πιθανότητα συμφωνίας εντός των επόμενων ημερών φαίνεται πως απομακρύνεται.

Νέα τροπή φέρεται πως παίρνει η διαπραγμάτευση στο Σκοπιανό, καθώς παρά την αίσθηση πως Ελλάδα και πΓΔΜ βρίσκονταν κοντά σε μία λύση, κυβερνητικός αξιωματούχος, μη κατονομαζόμενος συνεργάτης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, επισημαίνει το αντίθετο.

«Η πλευρά της πΓΔΜ από ό,τι φαίνεται δεν είναι ακόμη έτοιμη να ανταποκριθεί στα όσα συμφωνήθηκαν στις Βρυξέλλες ανάμεσα στους δύο υπουργούς Εξωτερικών» τονίζει και προσθέτει: «Συνεπώς η πιθανότητα συμφωνίας εντός των επόμενων ημερών φαίνεται πως απομακρύνεται».

«Πιθανότατα» υπογραμμίζει η ίδια κυβερνητική πηγή, «να απομακρύνεται και η τηλεφωνική επικοινωνία των δύο πρωθυπουργών».

Την απομάκρυνση της συμφωνίας είχε επισημάνει νωρίτερα και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, σε σημερινές του δηλώσεις, ο οποίος υπογράμμισε πως «μέχρι να συμφωνηθούν όλα, δεν έχει συμφωνηθεί τίποτα», ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρχει καμία συμφωνία αν δεν γίνει αποδεκτό το erga omnes.