Skip to main content

Απομακρύνεται το καράβι μπροστά από το δημαρχείο (φωτο)

Το καράβι αποτελούσε μέρος του εορταστικού διάκοσμου που είχε σχεδιαστεί το 2016 από τον καθηγητή της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ Απόστολου Βέττα.

Απομακρύνεται το καράβι, που βρισκόταν έξω από το δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

Μετά από εντολή της διοίκησης συνεργείο του δήμου σήμερα το πρωί πήγε στο προαύλειο του δημαρχείου και άρχισε να ξεστήνει το καράβι. Αρχικά φορτώθηκε με γερανό σε φορτηγό του δήμου το ένα από τα δύο τμήματα. Η απομάκρυνσή του ήταν επιθυμία του ίδιου του δημάρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα.

Είναι άγνωστο εάν το καράβι θα τοποθετηθεί σε κάποιο άλλη περιοχή του δήμου Θεσσαλονίκης.

Το καράβι αποτελούσε μέρος του εορταστικού διάκοσμου που είχε σχεδιαστεί το 2016 από τον καθηγητή της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ Απόστολο Βέττα.

Αρχικά είχε τοποθετηθεί για την εορταστική περίοδο στην πλατεία Αριστοτέλους και στη συνέχεια την επόμενη χρονιά μπροστά από το δημαρχείο, όπου και παρέμεινε έως και σήμερα.

Το 2016 κατά την παρουσίαση της πρότασης για τον εορταστικό διάκοσμο, ο καθηγητή της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ, Αρχιτέκτονας – Σκηνογράφος, Απόστολος Βέττας, είχε δηλώσει αναφερόμενος στο καράβι ότι πρόκειται για μια διαφορετική ερμηνεία της φάτνης, καθώς εκτός από την αναπαράσταση της Παναγίας και του Θείου Βρέφους, υπήρχαν παράλληλα ισχυροί συμβολισμοί για το προσφυγικό ζήτημα.