Skip to main content

Η απομάκρυνση του Παππά από τον ΟΑΣΘ προτεραιότητα της νέας κυβέρνησης

Ο κυρ Στέλιος περνά τις τελευταίες ώρες του στο κτήριο της οδού Παπαναστασίου παρά τη σφοδρή επιθυμία του να συνεχίσει στη θέση του προέδρου του ΟΑΣΘ.

Γράφει ο Σαλονικιός

Σας το είχα αποκαλύψει ήδη από την περασμένη Παρασκευή. Σας είχα ενημερώσει εγκαίρως ότι ο κυρ Στέλιος θέλει να παραμείνει στη θέση του προέδρου του ΟΑΣΘ και μετά τις εκλογές, ακόμη και με κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας.

Συγκεκριμένα είχα γράψει στο σημείωμα της 28ης Ιουνίου: «Στο μεταξύ ακούω, από άλλη πηγή μου, ότι ο κυρ Στέλιος δεν σκοπεύει, λέει, να εγκαταλείψει τον ΟΑΣΘ, ακόμη και μετά τη διαφαινόμενη κυβερνητική αλλαγή. Θα το κάνει, σημειώνει προς συνεργάτες του, όταν θα ολοκληρωθεί το έργο της εκκαθάρισης του Οργανισμού διότι αυτός το συγκεκριμένο έργο ανέλαβε, γι’ αυτό και μόνο είναι υπόλογος...».

Την επιδίωξή του να παραμείνει στο πόστο του προέδρου του ΟΑΣΘ επιβεβαίωσε και ο ίδιος κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, την οποία συγκάλεσε για καθαρά επικοινωνιακούς – εκλογικούς λόγους, προκειμένου να μας πει για χιλιοστή φορά, αυτό που γνωρίζαμε και καταγγέλλαμε εδώ και χρόνια, ότι κάποιοι στον ΟΑΣΘ επί εποχής μετόχων, έκαναν πάρτι με κρατικό χρήμα. Αναφερόμενος στο μέλλον του στον Οργανισμό ο κυρ Στέλιος είπε πως «η εκκαθάριση είναι ανεξάρτητη από τα φυσικά πρόσωπα», διερωτώμενος συγχρόνως «ποιος έχει το ηθικό δικαίωμα να καθαιρέσει εκκαθαριστή;».

Έθεσα το ερώτημα αυτό στους αρμόδιους της Πειραιώς οι οποίοι παρακολουθούν τα τεκταινόμενα στον ΟΑΣΘ και θα είναι αυτοί οι οποίοι θα αναλάβουν την ευθύνη του τομέα των δημοσίων συγκοινωνιών σε κυβέρνηση ΝΔ. Η απάντηση που έλαβα είναι η εξής: «Η πρώτη απόφαση της νέας κυβέρνησης που θα αφορά τον ΟΑΣΘ θα είναι η αντικατάσταση του σημερινού διοικητικού συμβουλίου το οποίο οδήγησε τον Οργανισμό στη χρεωκοπία».

Αυτό σημαίνει πως ο κυρ Στέλιος περνά τις τελευταίες ώρες του στο κτήριο της οδού Παπαναστασίου και παρά τη σφοδρή επιθυμία του να συνεχίσει να παραμένει στη θέση του προέδρου του ΟΑΣΘ, θα αναγκαστεί δυστυχώς να εγκαταλείψει την καρέκλα του. Η αντικατάστασή του από τη θέση του εκκαθαριστή γίνεται ως γνωστόν με την ίδια διαδικασία με την οποία τον διόρισε ο υπουργός Χρήστος Σπίρτζης. Θα συγκληθεί δηλαδή η γενική συνέλευση των μετόχων του κρατικοποιημένου ΟΑΣΘ, εν ολίγοις, οι υπουργοί Οικονομικών και Μεταφορών και θα υποβάλλουν αίτημα στο αρμόδιο Πρωτοδικείο ζητώντας την αντικατάστασή του, επικαλούμενοι λόγους έλλειψης εμπιστοσύνης κ.λπ.

Έτσι, ο κυρ Στέλιος, εάν θέλει να συνεχίσει τα ταξίδια του και τη διαμονή του στην Θεσσαλονίκη θα πρέπει στο εξής να πληρώνει από την τσέπη του όσα κατέβαλε εδώ και σχεδόν δύο χρόνια για λογαριασμό του ο ΟΑΣΘ. Δηλαδή το ενοίκιο και τα λειτουργικά έξοδα του σπιτιού στο οποίο διαμένει, τα εβδομαδιαία πηγαινέλα στην Αθήνα όπου είναι η μόνιμη κατοικία του και τα λοιπά καθημερινά έξοδά του. Θυμίζω πως, κατά τα άλλα, προσφέρει αμισθί τις πολύτιμες υπηρεσίες του…

Όμως, εκείνον που λυπάμαι περισσότερο είναι τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΑΣΘ Σάββα Παναγιωτίδη ο οποίος θα χάσει τον παχυλό μισθό του, ύψους 4.500 ευρώ μηνιαίως. Κρίμα, και τα πήγαινε τόσο καλά…