Skip to main content

Κομπίνα με golden visa σε Κινέζους από τον Παπαευαγγέλου της Jumbo

Φέρεται να εμπλέκεται σε υπόθεση παράνομης εξαγωγής συναλλάγματος με αγορές ακινήτων στην Ελλάδα που ερευνάται από τις αρχές της Κίνας

Σε υπόθεση παραβίασης των capital controls που ισχύουν στην Κίνα για την εξαγωγή κεφαλαίων φέρεται να εμπλέκεται ο αντιπρόεδρος της εταιρείας Jumbo, Ευάγγελος Παπαευαγγέλου. Η υπόθεση αφορά την αγορά ακινήτων από Κινέζους στην Ελλάδα, με στόχο την απόκτηση golden visa με παραβίαση, όμως, των περιορισμών στην εξαγωγή κεφαλαίων από την Κίνα και ερευνάται ήδη από τις κινεζικές αρχές.

Σήμερα το διοικητικό συμβούλιο της Jumbo συνεδριάζει εκτάκτως προκειμένου να αποπεμφθεί ο κ. Παπαευαγγέλου. Η εταιρεία φαίνεται πως δεν γνώριζε για τις φερόμενες δραστηριότητες του αντιπροέδρου της, ενώ ο πρόεδρος της εταιρείας Απόστολος Βακάκης επέστρεψε για τον λόγο αυτόν από το Λονδίνο, ενώ έχει ζητήσει ήδη την παραίτησή του.

Ο κ. Παπαευαγγέλου φέρεται να συνεργαζόταν με κινέζους επενδυτές και μέσω POS διευκόλυνε την αγορά ακινήτων στην Ελλάδα. Οι συναλλαγές ωστόσο, κίνησαν την υποψία των κινεζικών αρχών που ελέγχουν την εξαγωγή συναλλάγματος και ξεκίνησε έρευνα. Σημειώνεται ότι ο κ.Παπαευαγγέλου είχε αγοράσει σημαντικά ακίνητα στην Ελλάδα το τελευταίο διάστημα, ανάμεσα στα οποία και η βίλα του Πέτρου Κωστόπουλου στη Φιλοθέη, έναντι τιμήματος 4,7 εκατ. ευρώ.