Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021
x

ΑΠΩΝ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Νέα συνέχεια στην κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην κυβέρνηση και στην Εκκλησία της Ελλάδος με αφορμή τον εορτασμό των Θεοφανείων

Συνέχεια στην κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην κυβέρνηση και στην Εκκλησία της Ελλάδος με αφορμή τον εορτασμό των Θεοφανείων αναμένεται να δοθεί σήμερα κατά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης.

Παρότι στην τελετή αναμενόταν σήμερα συνάντηση ανάμεσα στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, προκειμένου να εκτονωθεί η κατάσταση, ο προκαθήμενος της ελλαδικής Εκκλησίας αποφάσισε να μην παραστεί, όπως αποκάλυψε ο μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως Αθηναγόρας, εκπρόσωπος τύπου Ιεράς Συνόδου, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Όπως είπε, δεν θα ορκίσει ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος τους υπουργούς, γιατί «αυτό είναι το τυπικό». «Αν ορκιζόταν ο πρωθυπουργός, θα ήταν διαφορετικά», τόνισε. Όμως πρόσθεσε ότι αυτή ήταν η απόφαση του Αρχιεπισκόπου χθες και εκεί λίγο τα πράγματα μπερδεύτηκαν. Επί λέξει ο κ. Αθηναγόρας είπε όταν ρωτήθηκε για ενδεχόμενο τετ α τετ Μητσοτάκη – Ιερώνυμου στην ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης: «Όχι, δεν θα συναντηθεί. Δεν θα συναντηθεί διότι δεν είθισται ο Αρχιεπίσκοπος να ορκίζει υπουργούς. Αν ήταν να ορκιστεί ο πρωθυπουργός, θα ήταν εκεί. Θα πάει ο αρχιγραμματέας της Συνόδου που είναι επίσκοπος. Αυτό είναι το τυπικό. Δεν ξέρω τι θα κάνει όμως, ό,τι γνωρίζω από χθες, δεν ξέρω τι θα κάνει σήμερα. Στην επαρχία του γίνεται, στην Αρχιεπισκοπή γίνεται μπορεί να πάει κι ο ίδιος, δεν ξέρω».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ