Skip to main content

Αποπεράτωση των εργασιών του Αρχοντικού Τζώτζα

Τη μελέτη για την αποπεράτωση των εργασιών του Αρχοντικού Τζώτζα σε μελετητικό γραφείο ανέθεσε το Υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με τον δήμο Καστοριάς, για την στέγαση των Γεν. Αρχείων του Κράτους.
Την μελέτη για την αποπεράτωση των εργασιών του Αρχοντικού Τζώτζα σε μελετητικό γραφείο ανέθεσε το Υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με τον δήμο Καστοριάς, ώστε σύντομα να ολοκληρωθεί η αποκατάσταση του αξιόλογου Αρχοντικού για την στέγαση των Γεν. Αρχείων του Κράτους.

Ο δήμαρχος Καστοριάς κ. Ι. Τσαμίσης δέχθηκε στο γραφείο του, τον εκπρόσωπο του Υπουργείου κ. Β. Παύλου και του μελετητικού γραφείου που ανέλαβε την εκπόνηση της μελέτης, κ. κ. Γ. Φιλιπποπούλου και Χρ. Μαραβέα.

Στο πλαίσιο της ενημερωτικής συνάντησης που είχανε, δόθηκαν από τον δήμο τα απαιτούμενα στοιχεία ώστε να ολοκληρωθεί άμεσα η μελέτη και να αρχίσει η κατασκευή της αποπεράτωσης του μέσα στο 2010.

Ο δήμαρχος εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί θα σωθεί ένα ακόμη σπουδαίο Αρχοντικό στην περιοχή του Απόζαρι, και θα αποδοθεί η χρήση του στην Καστοριά, στους πολίτες της και σ΄όλους τους ερευνητές και επιστήμονες.