Skip to main content

Απορρίφθηκε η έφεση του Παναθηναϊκού

Χωρίς τον κόσμο του, οριστικά, θα αναγκαστεί να δώσει το εντός έδρας παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ ο Παναθηναϊκός. Η επιτροπή εφέσεων αποφάσισε τη διατήρηση της ποινής κι έτσι το ντέρμπι της έκτης αγωνιστικής
Χωρίς τον κόσμο του θα αναγκαστεί να δώσει το εντός έδρας παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ ο Παναθηναϊκός.

Η επιτροπή εφέσεων συνεδρίασε την Τετάρτη για να εξετάσει το αίτημα του Παναθηναϊκού που εναντιώθηκε στην πρωτόδικη απόφαση για τα επεισόδια της Καβάλας για τα οποία τιμωρήθηκε με 1 αγωνιστική και πρόστιμο 45 χιλιάδων ευρώ. Η ποινή έμεινε ως είχε και έτσι το μεγάλο παιχνίδι της 6ης αγωνιστικής θα γίνει «κεκλεισμένων των θυρών».

Η «πράσινη» ΠΑΕ ισχυρίστηκε ενώπιον της επιτροπής εφέσεων πως δεν έχει αντικειμενική ευθύνη για τα επεισόδια και πως η σύλληψη του συγκεκριμένου φιλάθλου επρόκειτο για μεμονωμένο γεγονός.

Υποστηρίχθηκε ακόμα πως η γενίκευση των επεισοδίων συνέβη μετά την λήξη του αγώνα με τους «αργοναύτες» και αφορά την αντίδραση των υπόλοιπων οπαδών στην δράση της αστυνομίας. Σύμφωνα πάντα με τους «πράσινους», θα έπρεπε να είναι πιο διακριτική από την στιγμή που ο συγκεκριμένος οπαδός είχε ήδη εντοπιστεί και δεν έπρεπε να συλληφθεί εκείνη την στιγμή.

Η πλευρά του «τριφυλλιού» τόνισε ακόμα πως σε τέτοιες περιπτώσεις, η τιμωρία που προβλέπεται είναι πρόστιμο από 20 έως 100 χιλιάδες ευρώ και δεν αφορά ποινή της έδρας, αναφέροντας πως στην πρωτόδικη απόφαση υπήρξε συμψηφισμός.

Όλα αυτά δεν έπεισαν την επιτροπή εφέσεων που μέσα σε λίγα λεπτά κατέθεσε την τελική ετυμηγορία της με την οποία δικαίωσε την πειθαρχική και απαγόρεψε στους «πράσινους» να έχουν τους φιλάθλους τους στο ματς με τον ΠΑΟΚ, διατηρώντας παράλληλα και το πρόστιμο των 45 χιλιάδων ευρώ.

Η σχετική ανακοίνωση της ΕΠΟ:

«Η Επιτροπή Εφέσεων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας απέρριψε την έφεση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός κατά της υπ΄ αριθμ. 233/2010 απόφασης της ΠΕ/Super League. Υπενθυμίζεται ότι έχει επιβληθεί στην ΠΑΕ ποινή διεξαγωγής ενός (1) αγώνα χωρίς θεατές και χρηματική ποινή 45.000 ευρώ (αγώνας με Καβάλα τις 18/9)».