Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Απορρίφθηκε αίτημα να κριθούν διατηρητέα τρία περίπτερα της ΔΕΘ

Θετική εξέλιξη για το έργο της ανάπλασης, συνεχίζουμε κανονικά τον σχεδιασμό μας, δηλώνει στη Voria ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo

Θετική για την πορεία του έργου της ανάπλασης της ΔΕΘ ήταν η εξέλιξη της χθεσινής συνεδρίασης του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων, καθώς απορρίφθηκε εισήγηση για να κηρυχθούν διατηρητέα τρία περίπτερα του εκθεσιακού κέντρου.

Συγκεκριμένα επρόκειτο για αίτημα τριών αρχιτεκτόνων, που διαβίβασε στο ΚΣΝΜ η Υπηρεσία Νεοτέρων Μνημείων Νεοτέρων Μνημείων Κεντρικής Μακεδονίας, οι οποίοι ζητούσαν την κήρυξη ως διατηρητέων μνημείων τα περίπτερα 2,6 και 8, καθώς και του περιπτέρου ESSO PAPPAS και την Πύλη-Τοξο (τα δύο τελευταία προτείνονται ούτως ή άλλως και από τη ΔΕΘ και περιλαμβάνονται στο Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο της ανάπλασης).

Ωστόσο το ΚΣΝΜ, σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, γνωμοδότησε μόνο υπέρ της κήρυξης ως διατηρητέων των περιπτέρων ESSO PAPPAS και Πύλη-Τοξο.

Όπως επισήμανε στην Voria.gr ο πρόεδρος της ΔΕΘ -Helexpo Τάσος Τζήκας, «ήταν μια πολύ θετική εξέλιξη όσον αφορά το έργο της ανάπλασης, συνεχίζουμε κανονικά τον σχεδιασμό μας».

Επισημαίνεται ότι από τα κτήρια που βρίσκονται στο εκθεσιακό κέντρο, σύμφωνα με το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο  προβλέπεται η διατήρηση  του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης (ΜΜΣΤ), του Πύργου του ΟΤΕ, του περιπτέρου Αγροτικής Τράπεζας (ESSO PAPPAS), η Πύλη - Τόξο και το Αλεξάνδρειο Αθλητικό Μέλαθρο Θεσσαλονίκης.