Skip to main content

Απορρίφθηκε η προσφυγή Πλατινί, παραμένει η τιμωρία

Ως είχε θα παραμείνει η τιμωρία προσωρινής αποβολής του Γάλλου παράγοντα του ποδοσφαίρου για 90 ημέρες από κάθε ποδοσφαιρική δραστηριότητα

Απέρριψε το CAS σήμερα την έφεση που είχε καταθέσει ο πρόεδρος της UEFA, Μισέλ Πλατινί, με αποτέλεσμα η αυριανή κλήρωση των ομίλων της τελικής φάσης του Euro 2016 της Ρωσίας να διεξαχθεί χωρίς την παρουσία του.

Η ποινή της προσωρινής αποβολής του Γάλλου παράγοντα για 90 ημέρες από κάθε δραστηριότητα που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο, που του επιβάλλει η επιτροπή δεοντολογίας της FIFA παραμένει ως έχει και, πλέον, το μέλλον του στον χώρο θα ξεκαθαρίσει την επόμενη εβδομάδα, με την τελική έκδοση της απόφασης από την αρμόδια επιτροπή της παγκόσμιας συνομοσπονδίας.

Το ανώτατο διαιτητικό δικαστήριο της Λωζάνης, μετά την ακροαματική διαδικασία της υπόθεσης (ακούστηκαν οι απόψεις τόσο του Πλατινί, αλλά και των μελών της επιτροπής δεοντολογίας), αποφάσισε να διατηρηθεί η ποινή του Πλατινί, χωρίς να μπορεί η FIFA να την επεκτείνει.

Ούτως ή, άλλως, πάντως, κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί αφού αναμένεται τις επόμενες ημέρες η τελική ετυμηγορία για τοιν Γάλλο, όσο και για τον Σεπ Μπλάτερ. Αμφότεροι θα βρεθούν ενώπιον του προέδρου της επιτροπής δεοντολογίας, δικαστή Χανς Γιοκίμ Έκχερτ και θα ακούσουν τις αποφάσεις για το μέλλον τους.

Ο Πλατινί έχει θέσει υποψηφιότητα για τις εκλογές της FIFA, που θα διεξαχθούν τον ερχόμενο Φεβρουάριο.