Skip to main content

Απορρίφθηκε το αίτημα ΟΣΦΠ για την αποβολή ΠΑΟΚ και Ξάνθης

Υπέρ του συγκεκριμένου αιτήματος πέραν από τους Πειραιώτες τάχθηκαν ο Πανιώνιος, η ΑΕΛ και ο Άρης ενώ κατά οι Παναθηναϊκός, Παναιτωλικός και ΝΠΣ Βόλος

Την αποβολή του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης από το πρωτάθλημα λόγω της προσφυγής τους στα πολιτικά δικαστήρια ζήτησε ο Ολυμπιακός αλλά το αίτημά του απορρίφθηκε.

Συγκεκριμένα, υπέρ του αιτήματος ψήφισαν ακόμη οι Πανιώνιος, ΑΕΛ και Άρης ενώ κατά ψήφισαν πέραν από τον εμπλεκόμενο «Δικέφαλο» και τους Ακρίτες, οι Παναθηναϊκός, Παναιτωλικός και ΝΠΣ Βόλος.

Ουσιαστικά οι τέσσερις ζήτησαν ως πρώτη ποινή την απαγόρευση των μεταγραφών με την αυστηρή προειδοποίηση πως αν σε τριάντα ημέρες οι δύο ομάδες δεν αποσύρουν τις προσφυγές τους από τα πολιτικά δικαστήρια θα πρέπει να αποβληθούν από το πρωτάθλημα.

Μάλιστα, εκτός από «υπέρ» και «κατά» υπήρξε και η τρίτη άποψη, σύμφωνα με την οποία το θέμα πρέπει να παραπεμφθεί στο Διαιτητικό Δικαστήριο κι όχι να πάρουν τέτοια απόφαση οι υπόλοιποι εταίροι της Super League. Υπέρ αυτής της λογικής ψήφισαν οι ΑΕΚ, Ατρόμητος και ΟΦΗ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την ψηφοφορία απείχε ο Αστέρας Τρίπολης, λευκό όπως συνηθίζει σε τέτοιες περιπτώσεις ψήφισε η ΕΠΟ, ενώ απούσα από το ΔΣ ήταν η Λαμία.