Skip to main content

Αποσύρεται από την Τοπική Αυτοδιοίκηση ο Σπύρος Πέγκας

Εγκαταλείπει τα αυτοδιοικητικά πράγματα ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Σπύρος Πέγκας, ο οποίος δεν θα συμμετάσχει στις εκλογές του 2019.

Την απόφασή του να αποσυρθεί από την τοπική αυτοδιοίκηση ανακοίνωσε σε συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους ο Σπύρος Πέγκας.

«Δεν θα είμαι υποψήφιος στις εκλογές, ούτε ως υποψήφιος δήμαρχος ούτε ως σύμβουλος. Έκρινα το 2006 και το 2010 ότι πρέπει να μπω στην πολιτική. Το 2019 είναι άλλες οι ανάγκες της Ελλάδας και της κοινωνίας και άλλες οι προσωπικές μου», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων.

Όπως είπε, αισθάνεται χορτασμένος και αφήνει τα αυτοδιοικητικά πράγματα σε μια καλή στιγμή. «Προτεραιότητα για μένα είναι πλέον η επιχειρηματικότητα» υπογράμμισε, σημειώνοντας πως θα ασχοληθεί είτε με τις οικογενειακές επιχειρήσεις είτε με τον τομέα του Τουρισμού. «Καταγράφω ιδέες και σκέψεις και θα δω πώς θα κινηθώ» τόνισε.

Για την απόφασή του ενημέρωσε τόσο τον Γιάννη Μπουτάρη όσο και τους άλλους δυνητικούς υποψήφιους.

Ξεκαθάρισε, πάντως, ότι θα συμμετάσχει στην εκλογική διαδικασία της Πρωτοβουλίας την Παρασκευή. Σημείωσε, ωστόσο, ότι δεν συμφωνεί με τη διαδικασία επιλογής νέου επικεφαλής στην Πρωτοβουλία, η οποία, όπως ανέφερε, έπρεπε να ξεκινήσει νωρίτερα.

Ο κ. Πέγκας ομολόγησε ότι σκέφτηκε να είναι υποψήφιος για επικεφαλής της Πρωτοβουλίας και συζήτησε για αυτό το ενδεχόμενο με τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη, κατά τη διάρκεια του κοινού ταξιδιού τους στην Ντόχα του Κατάρ. Ωστόσο, όπως εξήγησε, δεν υπήρξαν δύο βασικές προϋποθέσεις που εκτιμά ότι πρέπει να πληρούνται, να υπάρχει συγκροτημένη ομάδα και κομματική στήριξη.