Δευτέρα 17 Ιουνίου 2019
x

Η ΔΙΑΚΑΚΗΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΑΠΟΣΥΡΕΙ 5.000 ΤΣΑΝΤΕΣ ΓΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

Στόχος της ενέργειας ήταν η ευαισθητοποίηση σχετικά με την ανακύκλωση υλικών όπως τα υφάσματα που σε μεγάλο βαθμό καταλήγουν σε χωματερές.

Η Εταιρεία Διακάκης Εισαγωγική, στο πλαίσιο των Δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης για το 2018, οργάνωσε και υλοποίησε ενέργεια απόσυρσης και ανακύκλωσης τσαντών.

Στόχος της ενέργειας ήταν η ευαισθητοποίηση σχετικά με την ανακύκλωση υλικών όπως τα υφάσματα που σε μεγάλο βαθμό καταλήγουν σε χωματερές ενώ μπορούν να μετατραπούν σε ένα νέο χρήσιμο υλικό για τον άνθρωπο αλλά και η ενίσχυση της φιλοσοφίας της επαναχρησιμοποίησης αγαθών όπως οι τσάντες, που δεν έχουν ολοκληρώσει ακόμα τον κύκλο χρήσης τους.

Για το σκοπό αυτό, τοποθετήθηκαν σε όλα τα σημεία πώλησης Must, ειδικά κουτιά απόσυρσης των παλιών τσαντών. Για κάθε τσάντα που τοποθετούνταν στα κουτιά, οι καταναλωτές έπαιρναν έκπτωση στο καινούριο τους Backpack από τη Must. Στην συνέχεια οι τσάντες που συγκεντρώθηκαν διαχωρίστηκαν σε τσάντες που μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν και σε τσάντες με μεγάλες φθορές που έπρεπε να ανακυκλωθούν!

Η εταιρεία είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει πως συνολικά συγκεντρώθηκαν περισσότερες από 5.000 τσάντες. Από αυτές το 35% δόθηκε σε κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση για επιδιόρθωση και στην συνέχεια θα δοθούν σε κοινωνικές δομές της Ελλάδας. Οι υπόλοιπες παραδόθηκαν σε εταιρεία ανακύκλωσης με σκοπό να μετατραπούν σε ένα νέο υλικό, χρήσιμο για τον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Για να μεταδωθεί παντού το μήνυμα της οικολογίας και της αλληλεγγύης, αλλά και όλα όσα πέτυχε η ενέργεια αυτή, ετοιμάστηκε ένα video με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο Γιώργο Καπουτζίδη:

Ύστερα από την μεγάλη & θετική ανταπόκριση του κόσμου το 2018 η εταιρεία αποφάσισε πως θα συνεχίζει την δράση της απόσυρσης και για το 2019 ελπίζοντας πως με αυτό τον τρόπο θα ενισχυθεί η ευαισθητοποίηση του κόσμου σχετικά με την ανακύκλωση υφασμάτων αλλά και την επαναχρησιμοποίηση αγαθών!
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ