Skip to main content

Δεν θα γίνει λόγω covid η δίκη Σαββίδη για την εισβολή στο γήπεδο της Τούμπας

Η δίκη που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα στο Β' Μονομελές Πλημμελειοδικείο αποσύρθηκε λόγω των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας

Δεν θα πραγματοποιηθεί ούτε σήμερα η δίκη του Ιβάν Σαββίδη για τα αδικήματα που κατηγορείται ότι διέπραξε κατά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Τούμπας στη διάρκεια αγώνα μεταξύ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ στις 11 Μαρτίου του 2018 για το πρωτάθλημα της Super League.

Η δίκη που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα στο Β' Μονομελές Πλημμελειοδικείο αποσύρθηκε λόγω των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού.

Βάσει Κοινής Υπουργικής Απόφασης, όταν ο κατηγορούμενος δεν είναι κρατούμενος, οι ποινικές δικές δεν διεξάγονται. Σημειώνεται ότι η εκδίκαση της υπόθεσης έχει αναβληθεί ήδη πέντε φορές, ενώ τόσο ο Ιβάν Σαββίδης όσο και οι συγκατηγορούμενοί του θα λάβουν κλήση για τη νέα δικάσιμο που αναμένεται να οριστεί.

Κατηγορούμενοι είναι ακόμη ο τότε αθλητικός διευθυντής του ΠΑΟΚ, Λούμπος Μίχελ, και έξι άτομα της προσωπικής φρουράς του Ιβάν Σαββίδη.

Μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κατηγορείται για είσοδο χωρίς δικαίωμα από τον νόμο με σκοπό τη διατάραξη της ομαλής διεξαγωγής του αγώνα και την πρόκληση επεισοδίων λόγω του αποτελέσματος υπό την επιβαρυντική περίπτωση της χρήσης όπλου, ικανού να προκαλέσει κίνδυνο για τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα τρίτων.