Skip to main content

Αποσύρθηκε το σποτ για τον κορωνοϊό μετά από αντιδράσεις για σεξισμό

Το σποτ που άρχισε να προβάλλεται χθες με πρωταγωνιστή τον Χρήστο Λούλη αποσύρθηκε μετά από αντιδράσεις για σεξισμό-Το νέο σποτ με την Κατερίνα Λέχου.

Αποσύρθηκε από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας το ένα από τα δύο σποτ που κυκλοφόρησαν στο πλαίσιο της καμπάνιας για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού και ειδικότερα για την αποφυγή του συγχρωτισμού στις πλατείες.

Το σποτ άρχισε να προβάλλεται χθες με πρωταγωνιστή τον ηθοποιό Χρήστο Λούλη και η απόσυρσή του αποφασίστηκε μετά από αντιδράσεις που υπήρξαν για σεξισμό στο περιεχόμενό του.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΓΓΠΠ, στόχος της καμπάνιας είναι να ενώσει και όχι να διχάζει την κοινωνία γι' αυτό κρίθηκε ότι το σποτ δεν υπηρετεί το σκοπό του και αποσύρθηκε.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας:

«Δύο νέα σποτ άρχισαν να προβάλλονται στο πλαίσιο της καμπάνιας για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Το ένα από αυτά προκάλεσε κάποιες αντιδράσεις και κριτική για σεξισμό. Επειδή η κριτική αυτή, όσο και αν μας αδικεί σε σχέση με τις προθέσεις μας, δημιουργεί μια εντύπωση που δεν θέλουμε να υπάρχει ούτε ως υπόνοια, το αποσύρουμε. Ο στόχος της καμπάνιας μας ήταν και είναι να ευαισθητοποιήσει το σύνολο της κοινωνίας. Όταν ένα σποτ αντί να ενώσει μπορεί και να διχάζει προφανώς δεν υπηρετεί το σκοπό του. Η καμπάνια θα συνεχιστεί με το άλλο σποτ. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους δύο εξαιρετικούς ηθοποιούς, τον Χρήστο Λούλη και την Κατερίνα Λέχου για την ευγενική τους προσφορά».

Το νέο σποτ με την Κατερίνα Λέχου

Λίγη ώρα μετά την απόσυρση του πρώτου σποτ, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας παρουσίασε το νέο ενημερωτικό της σποτ με τίτλο «Μένουμε Ασφαλείς, Βγαίνουμε Νικητές» και με πρωταγωνίστρια την ηθοποιό Κατερίνα Λέχου.

Στο νέο σποτ η ηθοποιός αναφέρεται στον κίνδυνο που διατρέχουμε όταν δεν τηρούμε τις απαραίτητες αποστάσεις και δεν αποφεύγουμε τον συγχρωτισμό.