Skip to main content

Αποστάσεις υπουργών από Παπακωνσταντίνου

Ο υπουργός Οικονομικών αντιλαμβάνεται ότι από εδώ και στο εξής ο δρόμος του θα είναι ακόμα πιο μοναχικός, αν και απολαμβάνει ακόμα της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού.
Διάσταση απόψεων μεταξύ του υπουργού Οικονομικών κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου και των υπολοίπων βασικών υπουργών της κυβέρνησης, σχετικά με τους χειρισμούς του στην πορεία εξόδου της οικονομίας από την κρίση, παρατηρείται τα τελευταία 24ωρα. Οι έχοντες γνώση των όσων διημείφθησαν προχθές, στη σύσκεψη του Μαξίμου, πίσω από τις κλειστές πόρτες της αίθουσας συνεδριάσεων, επιμένουν ότι ο «τσάρος» της οικονομίας ολοένα και περισσότερο απομονώνεται από τους υπολοίπους, ενώ αυξάνουν τα πυρά εναντίον του.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου αρχίζει να συμβιβάζεται με την ιδέα ότι από εδώ και στο εξής η πορεία του θα είναι ακόμα πιο μοναχική, αν και προς το παρόν τον διασώζει το γεγονός ότι παραμένει στο πλευρό του ο πρωθυπουργός. Οι δύο άντρες έχουν συζητήσει το βασικό σκελετό του προσχεδίου για τον προϋπολογισμό του 2011 και ο κ. Παπανδρέου φέρεται να έχει πεισθεί για την ορθότητα των στόχων του. Κοινό μυστικό, ωστόσο, αποτελεί ότι ο ίδιος διατηρεί κι απευθείας γραμμές ενημέρωσης με Βρυξέλλες και Ουάσιγκτον, οι οποίες δεν είναι καθόλου αισιόδοξες για τις εξελίξεις. Οπότε εύλογα γεννάται το ερώτημα: Έως πότε θα παρέχει την πλήρη στήριξή του στον κ. Παπακωνσταντίνου;