Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020
x

ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ: ΑΝΑΛΗΨΗ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ

Στη Θεσσαλονίκη και την Ανώτατη Διακλαδική Σχολή Πολέμου (ΑΔΙΣΠΟ) βρέθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας μιλώντας και για την παραβατικότητα των Τούρκων.

Μήνυμα ενότητας απέναντι στην παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο έστειλε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης.

Κατά την επίσκεψή του στην Ανώτατη Διακλαδική Σχολή Πολέμου (ΑΔΙΣΠΟ) στη Θεσσαλονίκη, όπου και απευθύνθηκε στους σπουδαστές της 16ης Εκπαιδευτικής Σειράς, ο κ. Αποστολάκης έκανε ειδική μνεία στις παράνομες τουρκικές ενέργειες στην Κυπριακή ΑΟΖ, τονίζοντας ότι η Ελλάδα σε συντονισμό με την Κύπρο, την Ευρωπαϊκή Ένωση και έτερους διεθνείς δρώντες, αναλαμβάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την αντιμετώπιση των τουρκικών προκλήσεων.

Παράλληλα, ο υπουργός ανέλυσε τις πτυχές που συνθέτουν το σύγχρονο περιβάλλον ασφαλείας, με έμφαση στην περιοχή των Βαλκανίων, της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.

Ακολούθως, ο ΥΕΘΑ επισήμανε τη διττή διάσταση του έργου των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ), τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό πεδίο. Στο εσωτερικό πεδίο τόνισε την ισχυρή αποτρεπτική επιχειρησιακή ικανότητα τους σε διακλαδικό επίπεδο, καθώς και την κρίσιμη συνδρομή τους σε ευρύ φάσμα δράσεων κοινωνικής προσφοράς. Στο εξωτερικό πεδίο υπογράμμισε την ενεργό συμμετοχή τους τόσο στο πλαίσιο ΝΑΤΟ-ΕΕ-ΟΗΕ όσο και στο πλαίσιο πρωτοβουλιών αμυντικής διπλωματίας, σε διμερές και πολυμερές επίπεδο.

Ο ΥΕΘΑ αναφέρθηκε επίσης, στο γενικότερο πλαίσιο της αναδιοργάνωσής των ΕΔ και των επιχειρησιακών δυνατοτήτων τους.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε στο προσωπικό των ΕΔ το οποίο αποτελεί το σημαντικότερο συγκριτικό πλεονέκτημα και τον μεγαλύτερο πολλαπλασιαστή ισχύος. Ο Υπουργός σημείωσε ότι η μέριμνα προς τα στελέχη αποτελεί πρώτη προτεραιότητα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, απαριθμώντας μέτρα τα οποία αποσκοπούν τόσο στη βελτίωση της επαγγελματικής τους κατάρτισης όσο και της καθημερινότητάς τους (π.χ. ψήφιση του Ν. 4609/19, δημιουργία διακλαδικών κλινικών, νέα ΣΟΑ, ποικίλες εκπαιδευτικές δράσεις).

Κλείνοντας την ομιλία του, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κάλεσε τους σπουδαστές της Σχολής να συμβάλουν στην περαιτέρω αναβάθμιση των ΕΔ, μέσω της τήρησης των αξιών και παραδόσεων τους, της κατάθεσης  καινοτόμων ιδεών, της ανάληψης πρωτοβουλιών, της ενεργού συμμετοχής στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων και της συνεχούς μέριμνας για το προσωπικό.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ