Skip to main content

Αποστολάκης: Απάντηση σε όποιον αμφισβητήσει κυριαρχικά μας δικαιώματα

Οι στιγμές είναι κρίσιμες και επιβάλλουν ενότητα και εθνική συνεννόηση, τόνισε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης.

Αυστηρό μήνυμα προς την Τουρκία απηύθυνε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης μιλώντας στη Βουλή.

«Ο εθνικός μας εναέριος χώρος, τα χερσαία σύνορα και θαλάσσιος χώρος προστατεύονται 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο και αυτό το έχουμε αποδείξει. Όποιος αμφισβητήσει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα θα λάβει άμεσα συντριπτική απάντηση» είπε ο κ. Αποστολάκης, προσθέτοντας ότι «οι στιγμές είναι κρίσιμες και επιβάλλουν ενότητα και εθνική συνεννόηση».

Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ κ. Σταμάτη, σχετικά με τις πτήσεις δύο πολεμικών αεροσκαφών κατά την τελετή παράδοσης - παραλαβής στο ΥΠΕΘΑ καθώς και για την πτήση του Πάνου Καμμένου με ελικόπτερο πάνω από τα Ιμια, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας υποστήριξε ότι τα δύο πολεμικά αεροσκάφη συμμετείχαν σε εκπαιδευτική αποστολή και ότι η πτήση τους πάνω από το Πεντάγωνο δεν παραβίασε την αποστολή τους.

«Δεν τέθηκαν εκτός επιχειρησιακής ετοιμότητας τα δύο αεροσκάφη. Η πτήση ήταν στο πλαίσιο προγραμματισμένης εκπαιδευτικής πτήσης και πέρασε πάνω από το Πεντάγωνο για ελάχιστα δευτερόλεπτα» είπε.

Αναφορικά με τις πτήσεις του κ. Π. Καμμένου είπε «ο κ. Καμμένος είναι πιλότος ελικοπτέρου. Ξέρει να πετάει το συγκεκριμένο ελικόπτερο και δεν τίθεται ζήτημα ασφάλειας».