Σάββατο 15 Αυγούστου 2020
x

ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ: ΔΕΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΝΑ ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο ΥΕΘΑ εξήγησε για ποιον λόγο συνεκλήθη το ΚΥΣΕΑ και επισήμανε την ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων να αντιμετωπίσουν τις τουρκικές προκλήσεις

Για τις τουρκικές προκλήσεις και τα σενάρια περί πρόκλησης θερμού επεισοδίου επί ελληνικού εδάφους μίλησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ο κ. Αποστολάκης τόνισε ότι «η όλη προσπάθεια είναι να σταματήσουν οι προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας εδώ που είναι τώρα».

Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι υπάρχει ετοιμότητα από ελληνικής πλευράς ακόμα και για ένα τέτοιο σενάριο, προκειμένου η Τουρκία να μην προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση. Επέμεινε ότι ο ελληνικός στρατός είναι σε διαρκή ετοιμότητα και απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός «θερμού επεισοδίου» στο Αιγαίο, εκτιμώντας ότι δεν θα ήταν προς όφελος της Άγκυρας.

Απαντώντας σε ερώτηση για την έκτακτη σύγκληση του ΚΥΣΕΑ την Κυριακή, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είπε ότι έπρεπε να υπάρξει συντονισμός με την Κυπριακή Δημοκρατία για τις ενέργειες της Τουρκίας και να σταλεί ένα μήνυμα ασφάλειας και σταθερότητας, καθώς, όπως είπε, είχαν αρχίσει να διαρρέουν «fake news» στον Τύπο για «πολεμικές προετοιμασίες». Αυτός είναι ο ρόλος του ΚΥΣΕΑ, είναι θεσμικό όργανο, εξήγησε.

Παράλληλα, επιβεβαίωσε ότι είχε πρόταση για το Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο έκρινε ότι δεν είναι ο καιρός για κάτι τέτοιο.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ