Skip to main content

Αποκαλυπτήρια της προτομής του αντιναυάρχου του μοιραίου Agusta Bell

Το ελικόπτερο είχε καταπέσει στη Κίναρο με συνέπεια να σκοτωθούν οι Αναστάσιος Τουλίτσης, Κωνσταντίνος Πανανάς και Ελευθέριος Ευαγγέλου.

Στην τελετή αποκαλυπτηρίων της προτομής τού ηρωικώς πεσόντος αντιναυάρχου Αναστασίου Τουλίτση ΠΝ παρέστησαν το πρωί, στα Λουκίσια Ανθηδώνας Χαλκίδας, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, και οι αρχηγοί ΓΕΕΘΑ, πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου, και ΓΕΝ, αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ.

Στις 11 Φεβρουαρίου 2016 το ελικόπτερο 28, τύπου Agusta Bell 212, του Πολεμικού Ναυτικού είχε καταπέσει στη νήσο Κίναρο, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους οι αντιναύαρχοι Αναστάσιος Τουλίτσης και Κωνσταντίνος Πανανάς κι ο πλοίαρχος Ελευθέριος Ευαγγέλου.

«Είναι ημέρα συγκίνησης για όλους μας που βρισκόμαστε εδώ για να αποδώσουμε τη δέουσα τιμή και τον προσήκοντα σεβασμό στον ήρωα που έπεσε εν ώρα καθήκοντος, εκτελώντας την αποστολή του» είπε στην ομιλία του ο υπουργός.

Όπως τόνισε, οι τρεις πεσόντες στην Κίναρο «έμειναν πιστοί στο κάλεσμα της πατρίδας. Έμειναν συνεπείς στους όρκους που έδωσαν. Έδειξαν τι σημαίνει το να υπηρετείς την πατρίδα μέχρι της "τελευταίας ρανίδος του αίματός σου". Η υπέρτατη θυσία τους αποτελεί κι ένα υπέρτατο μήνυμα: ένα μήνυμα ότι οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις φέρουν εις πέρας το έργο τους με υψηλή εθνική συνείδηση και αυταπάρνηση».

Ο κ. Αποστολάκης χαρακτήρισε τον πεσόντα αντιναύαρχο ως «πρότυπο αφοσίωσης στο καθήκον, συνέπειας, αποφασιστικότητας και αυταπάρνησης» και διαβεβαίωσε ότι ο ελληνικός λαός, οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν πρόκειται να ξεχάσουν ποτέ τον Αναστάσιο Τουλίτση και την αυτοθυσία του, όπως και όλους τους άλλους ήρωες που έπεσαν την ώρα του καθήκοντος.

«Η θυσία αυτή, οι θυσίες όλων όσων έπεσαν στο καθήκον, λειτουργούν ενισχυτικά και ατσαλώνουν τη θέλησή μας για την προάσπιση των εθνικών μας δικαίων και της εθνικής μας ανεξαρτησίας» τόνισε ο Ευάγγελος Αποστολάκης.

Ο ίδιος υπογράμμισε πως «εθνική και ηθική υποχρέωση όλων μας είναι να προσπαθήσουμε, να αγωνιστούμε για την ειρήνη, την ασφάλεια και την ανεξαρτησία της χώρας, αλλά και για μια πατρίδα με αντάξιο μέλλον, ώστε η θυσία του Τάσου να αποκτήσει ακόμη μεγαλύτερη αξία.

Και το κάνουμε. Αθάνατος!» είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.