Skip to main content

Αποστολάκης σε Τσίπρα: Πρόεδρε με παγίδευσαν, μου είπαν ότι υπάρχει συναίνεση

«Πρόεδρε με παγίδευσαν. Μου είπαν ότι υπάρχει συναίνεση», είπε Αποστολάκης στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Τσίπρα.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα είχε ο Ευάγγελος Αποστολάκης, λίγες στιγμές πριν προβεί στη δήλωση που έσκασε σαν κεραυνός εν αιθρία στο Μέγαρο Μαξίμου ότι δεν αποδέχεται τελικά τη θέση του υπουργού Πολιτικής Προστασίας.

Υπενθυμίζεται ότι στις 11:00 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ανακοίνωσε ότι ο ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης τοποθετείται στο νεοσύστατο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας. Ωστόσο, λίγο πριν τις 14:00 με δηλώσεις του σε ΜΜΕ γνωστοποίησε ότι τελικώς δεν αποδέχεται την πρόταση του πρωθυπουργού. Είχε προηγηθεί η έντονη αντίδραση της Κουμουνδούρου που έκανε λόγο για «αποστασία».

Διαβάστε σχετικά Τορπίλη Αποστολάκη στον ανασχηματισμό: Δεν αποδέχεται την πρόταση Μητσοτάκη

Διβάστε επίσης Μαξίμου για Αποστολάκη: Δείλιασε μπροστά στις απειλές Τσίπρα

«Πρόεδρε με παγίδευσαν. Μου είπαν ότι υπάρχει συναίνεση», φέρεται να είπε μεταξύ άλλων ο Ευάγγελος Αποστολάκης στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το iefimerida.gr, ο κ. Αποστολάκης στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ένα τηλεφώνημα που έγινε κατόπιν της ανακοίνωσης του ΣΥΡΙΖΑ για την υπουργοποίηση Αποστολάκη, ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να είπε στον Αλέξη Τσίπρα ότι αντιλαμβάνεται από την αντίδρασή του ότι δεν υπάρχει συναίνεση και ότι εν συνεχεία, συνεπώς, θα κάνει δήλωση-ανακοίνωση ότι δεν αποδέχεται την πρόταση να αναλάβει το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας.

Να σημειωθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του, μετά την ανασχηματισμό και την υπουργοποίηση Αποστολάκη, έκανε λόγο για αποστασία, εξαγορά στελεχών έναντι θέσεων «με την πρόφαση δήθεν συναίνεσης».