Πέμπτη 28 Μαΐου 2020
x

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ: ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ! (VID)

Τι λένε μετανάστες που πέρασαν τα σύνορα από παράδρομους για το «ελεύθερο» που πήραν από τις τουρκικές αρχές - Συνελήφθησαν και μεταφέρθηκαν με βαν

Τα ελληνοτουρκικά σύνορα του Έβρου καταφέρνουν να περάσουν μεμονωμένες ομάδες προσφύγων και μεταναστών, που, όπως λένε, οι τουρκικές αρχές τούς δίνουν το ελεύθερο να μετακινηθούν προς την πύλη εισόδου για την Ευρώπη.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, μία ομάδα 15 περίπου μεταναστών, αποτελούμενη από άνδρες και κυρίως γυναίκες με μωρά, που εντόπισε η Voria.gr σε παράδρομο στον κεντρικό αυτοκινητόδρομο μεταξύ των Καστανιών και της Ορεστιάδας.

Οι ίδιοι ξεκίνησαν πριν από δύο ημέρες με λεωφορείο από την Κιουτάχεια, περιοχή στα βάθη της Τουρκίας, έφθασαν στην Αδριανούπολη και εχθές το βράδυ πέρασαν τα σύνορα από χερσαίο έδαφος.

«Ξεκινήσαμε με λεωφορείο. Κανένας δεν μας έλεγξε», είπε ένας εξ αυτών και πρόσθεσε:«Μας είπαν αν θέλουμε να πάμε στην Ελλάδα, μπορούμε, κανείς δεν θα μας σταματήσει».

Τα άτομα προέρχονται από περιοχές του Αφγανιστάν και του Ιράκ και όπως ανέφεραν μερικά από τα μωρά είναι άρρωστα και οι ίδιοι υποφέρουν από κακουχίες. «Είχαμε πρόβλημα στην Τουρκία. Δεν μπορούσαμε να καθίσουμε εκεί. Αλλά και τώρα έχουμε άρρωστα μωρά και ταλαιπωρημένες γυναίκες. Θέλουμε βοήθεια», έλεγαν. Στο σημείο όπου τους εντοπίσαμε, εμφανίστηκε μετά από λίγη ώρα η αστυνομία, η οποία τους παρέλαβε με βανάκι.

Σημειώνεται πως ομάδες προσφύγων και μεταναστών εντοπίζονται να περπατάνε είτε σε χωράφια είτε σε παράδρομους.

Στον Έβρο πάντως έχουν ήδη καταφθάσει από τις 10:30 ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο υφυπουργός, Αλκιβιάδης Στεφανής και αυτή την ώρα πραγματοποιούν επιθεώρηση.

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ