Skip to main content

Αποστολίνα Τσαλταμπάση (ΣΕΓΕ): Γεννήθηκα επιχειρηματίας

Η πρόεδρος του (ΣΕΓΕ) και γενική διευθύντρια της OECON GROUP μοιράζεται με τη Vwoman τις σκέψεις της για τα κοινωνικά στερεότυπα

Η Αποστολίνα Τσαλταμπάση είναι μία γυναίκα που αποτελεί πρότυπο όχι μόνο για την πολύ σημαντική επιχειρηματική της πορεία, αλλά κυρίως γιατί είναι μια γυναίκα που μάχεται εμπράκτως κατά της έμφυλης διάκρισης των γυναικών. Και δεν το κάνει με τυμπανοκρουσίες και βαρύγδουπες δηλώσεις, αλλά με ουσιαστικές δράσεις. Με τη δική της πορεία που αποτελεί παράδειγμα και με τη δράση της μέσω του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος (ΣΕΓΕ).

Ως γυναίκα επιχειρηματίας έχει βιώσει πολλές φορές το σκληρό πρόσωπο της έμφυλης διάκρισης. Όταν στην Ελλάδα της έκλειναν τις πόρτες απλά και μόνο γιατί ήταν μια γυναίκα που διεκδικούσε- το αυτονόητο- να επιχειρεί με ίσους όρους με τους άντρες επιχειρηματίες, η Αποστολίνα Τσαλταμπάση δεν το έβαλε κάτω. Στράφηκε στην αγορά του εξωτερικού, όπου και απέκτησε ένα πλούσιο πελατολόγιο και ένα όνομα που ανάγκασαν πλέον και το ελληνικό κοινό να την παραδεχτεί και να συνεργαστεί μαζί της. Ο χώρος των συμβούλων είναι ανδροκρατούμενος, οι γυναίκες διαχρονικά είχαν περιοριστεί στο ρόλο του να κουβαλάνε τους χαρτοφύλακες των προϊσταμένων τους.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξή της στη Vwoman.gr.