Skip to main content

Αποστόλου: Μέτρα για την αντιμετώπιση της ζωονόσου της ευλογιάς

Ο υπουργός, απόλυτα ενήμερος για την κατάσταση στο νησί, ενημέρωσε για μια σειρά άμεσων και έμμεσων δράσεων από πλευράς υπουργείο.

Η επιδημία της ζωονόσου της ευλογιάς ήταν το αντικείμενο της συνάντησης του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλη Αποστόλου με τους δοκιμαζόμενους κτηνοτρόφους της Λέσβου και αρμόδιους παράγοντες, σε συνέχεια της σύσκεψης που είχε πραγματοποιηθεί την περασμένη Παρασκευή στην Μυτιλήνη, με τον βουλευτή Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργο Πάλλη, με σκοπό να συζητηθούν τα προβλήματα που έχει προκαλέσει η ασθένεια και να αναζητηθεί ένα κοινό πλαίσιο μέτρων για τους πληγέντες κτηνοτρόφους.

Στην συνάντηση, πέραν του υπουργού και του βουλευτή, συμμετείχαν και εκπρόσωποι των Λέσβιων κτηνοτρόφων, ο υπεύθυνος αγροτικού τομέα του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου, Στρατής Νικολάου, καθώς και ο διευθυντής της κτηνιατρικής υπηρεσίας του υπουργείου, Γ. Αλεξανδρόπουλος.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπουργός, απόλυτα ενήμερος για την κατάσταση στο νησί, ενημέρωσε για μια σειρά άμεσων και έμμεσων δράσεων από πλευράς υπουργείου, οι οποίες αναμένεται να αντιμετωπίσουν την κρίση, αλλά και να αποκαταστήσουν τις ζημιές των πληγέντων.

Ειδικότερα, ο κ. Αποστόλου ενημέρωσε πως:

1. Από την πρώτη στιγμή που η Περιφέρεια ζήτησε τη συνδρομή του υπουργείου για την αντιμετώπιση της νόσου, τέθηκαν στην διάθεσή της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Λέσβου δύο εργαζόμενοι από το τμήμα αγροτικής ανάπτυξης Λέσβου και 12 στρατιωτικοί κτηνίατροι.

Επίσης, τη Λέσβο έχει επισκεφτεί ο κ. Αλεξανδρόπουλος με τους συνεργάτες του, με σκοπό να συνδράμει στον συντονισμό και στη βέλτιστη απόδοση του έργου της Περιφέρειας.