Skip to main content

Αποτελέσματα υποψηφίων μουσουλμανικής μειονότητας

Tα αποτελέσματα των υποψηφίων για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, που προέρχονται από τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης, ανακοινώθηκαν από το γραφείο του υφυπουργού Παιδείας Γιάννη Πανάρετο
Tα αποτελέσματα των υποψηφίων για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, που προέρχονται από τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης, ανακοινώθηκαν από το γραφείο του υφυπουργού Παιδείας Γιάννη Πανάρετου.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω του ιστότοπου του υπουργείου πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο- Όνομα-Πατρώνυμο-Μητρώνυμο).

Παράλληλα, στέλνονται ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις και στα Γραφεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καταστάσεις επιτυχόντων, προκειμένου να τις προωθήσουν στα Λύκεια και στα ΕΠΑΛ αρμοδιότητάς τους για ενημέρωση των ενδιαφερομένων.

Οι επιτυχόντες στα Τμήματα και τις Σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης πρέπει να προσέλθουν για εγγραφή από 30.9.2010 έως και 15.10.2010.

Για την εγγραφή τους οι επιτυχόντες, ή νομίμως εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, καταθέτουν στη γραμματεία της σχολής, ή του τμήματος, τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

- Αίτηση για εγγραφή.

- Τίτλο απόλυσης: απολυτήριο ή πτυχίο ή αποδεικτικό του σχολείου αποφοίτησης ή νομίμως κυρωμένο αντίγραφο ή φωτοαντίγραφο των τίτλων αυτών.

- Υπεύθυνη δήλωση στην οποία δηλώνεται ότι δεν είναι εγγεγραμμένοι σε άλλη σχολή ή τμήμα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ελλάδα.

- 6 φωτογραφίες τύπου αστυνομικής ταυτότητας.

Εκτός των παραπάνω, και μόνο όσοι προέρχονται από το Γενικό Λύκειο (90% και 10%) και ΕΠΑΛ - ΟΜΑΔΑ Β΄ (90% και 10%) υποβάλλουν και νομίμως κυρωμένο αντίγραφο ή φωτοαντίγραφο της βεβαίωσης πρόσβασης.

Κατά την προσέλευσή τους για εγγραφή, οι εισαχθέντες πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα ή άλλο δημόσιο έγγραφο, από το οποίο να αποδεικνύονται τα ονομαστικά τους στοιχεία και η ακριβής ημερομηνία γέννησης.

Τέλος, από φέτος οι εισαχθέντες φοιτητές δεν υποχρεούνται να υποβάλλονται σε ακτινολογικές, παθολογικές και δερματολογικές εξετάσεις.