Skip to main content

Απουσίες, κούραση και ήττα του Άρη με 0-1 από τον Παναθηναϊκό (vid)

Οι δυο πιο αλλαγμένες, λόγω των πολλών απουσιών, ομάδες του πρωταθλήματος παρατάχθηκαν στο Κλ. Βικελίδης με στόχο τη νίκη γοήτρου.

Την ήττα από τον Παναθηναϊκό (0-1) γνώρισε στο Κλεάνθης Βικελίδης ο Άρης στην προτελευταία αγωνιστική των πλέι οφ, καθώς κόντραρε τους παίκτες του Γιώργου Δώνη μόνο στο πρώτο ημίχρονο, όσο δηλαδή είχε δυνάμεις.

Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημείωσε ο Κολοβός (75). Καταλυτικό το χαμένο πέναλτι του Φετφατζίδη στο 44', ενώ με δέκα παίκτες τελείωσαν οι γηπεδούχοι λόγω αποβολής του Ροζ στο 86'. Στην 5η θέση παραμένουν οι Θεσσαλονικείς, μιας και την ήττα γνώρισε και ο ΟΦΗ στο Ηράκλειο από τον Ολυμπιακό.

Οι δυο πιο αλλαγμένες, λόγω των πολλών απουσιών, ομάδες του πρωταθλήματος παρατάχθηκαν στο Κλ. Βικελίδης με στόχο τη νίκη γοήτρου, καθώς βαθμολογικά δεν υπάρχει ενδιαφέρον.

Από το ξεκίνημά του ο αγώνας είχε ρυθμό με τον Παναθηναϊκό να έχει την κατοχή και να προσπαθεί να δημιουργήσει προϋποθέσεις για γκολ, χωρίς να καταφέρει τη μεγάλη φάση. Ο Καμπετσής ήταν αρκετά κινητικός και βρέθηκε δυο φορές (22', 33') κοντά στο γκολ, ωστόσο αστόχησε και στις δύο. Από την πλευρά τους, οι γηπεδούχοι ήθελαν να βάλουν την μπάλα κάτω και να παίξουν στρωτό ποδόσφαιρο και στο 11' σκόραραν μεν τον Φετφατζίδη, αλλά το γκολ ακυρώθηκε (σωστά) ως οφ σάιντ, καθώς επηρέαζε τη φάση ο Δεληζήσης, ο οποίος ήταν εκτεθειμένος. Ο "Φέτφα" στο 44' έχασε την ευκαιρία να σκοράρει σε τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι, καθώς ο Ξενόπουλος απέκρουσε το πέναλτι που εκτέλεσε ο παίκτης του Άρη, διατηρώντας το μηδέν παθητικό. Στη συγκεκριμένη φάση, οι παίκτες και ο πάγκος του Παναθηναϊκού διαμαρτυρήθηκαν έντονα για τον καταλογισμό του πέναλτι από τον Βρέσκα, αλλά ο ρέφερι από την Πιερία έλεγξε ο ίδιος τη φάση και υπέδειξε την άσπρη βούλα. Στον έξτρα χρόνο των καθυστερήσεων, ο Βρέσκας καταλόγισε νέο πέναλτι υπέρ του Άρη και του Ροζ, το οποίο όμως ακύρωσε, αφού έλεγξε το VAR.

Ξέμεινε από δυνάμεις στο δεύτερο

Το δεύτερο ημίχρονο είχε έναν πρωταγωνιστή κι αυτός ήταν ο Παναθηναϊκός. Οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν τους χώρους, που έδωσαν οι γηπεδούχοι, προκειμένου να εξοικονομήσουν δυνάμεις, και έφταναν εύκολα στην εστία του Κουέστα. Στο 48' ο Ανουάρ είχε σουτ στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ισπανός κίπερ απέκρουσε δύσκολα σουτ του Χατζηγιοβάνη. Με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα, ο Δώνης προχώρησε σε τρεις αλλαγές, δίνοντας φρέσκα πόδια στην ενδεκάδα και η πίεση του Παναθηναϊκού αυξήθηκε αισθητά. Στο 62' ο νεοεισελθών Κολοβός είχε σουτ στο δοκάρι, ενώ στο 64' ο Άρης απείλησε με τον Μαντσίνι στη μοναδική αξιόλογη επίσκεψη στα καρέ του Ξενόπουλου. Στο 69' ο Κολοβέτσιος έστειλε άουτ την κεφαλιά του, αλλά στο 75' ο Κολοβός με κεφαλιά-ψαράκι τιμώρησε το λάθος του Ροζ και έκανε το 0-1. Ο Γάλλος στο 86' είδε δεύτερη κίτρινη και πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια, ενώ θα χάσει το ματς κόντρα στην Τούμπα στο τελευταίο παιχνίδι της σεζόν.

ΑΡΗΣ (Ένινγκ): Κουέστα, Ροζ, Μπακούτσης (77' Διαμαντόπουλος), Δεληζήσης, Μπαγκαλιάνης, Σάσα, Ματίγια, Φετφατζίδης, Γκάμα, Μαρτίνες (72' Σόουζα), Μαντσίνι.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Δώνης): Ξενόπουλος, Κολοβέτσιος, Σένκεφελντ, Κουρμπέλης, Ζαγαρίτης, Ανουάρ, Αλεξανδρόπουλος (59' Κολοβός), Αθανασακόπουλος (59' Σερπέζης), Χατζηγιοβάνης (84' Θεοχάρης, Μπουζούκης (83' Μπεκ), Καμπετσής (59' Μακέντα)